Apple: Δε φταίει το τιτάνιο για την υπερθέρμανση του iPhone 15 – “Είναι καλύτερο”

Ξεκαθαρίζει το τοπίο η εταιρία
02 Οκτωβρίου 2023 08:41
Apple: Δε φταίει το τιτάνιο για την υπερθέρμανση του iPhone 15 – “Είναι καλύτερο”

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Apple επιβεβαίωσε σε διάφορα μέσα πως σκοπεύει να διορθώσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης που ταλαιπωρούν πολλούς κατόχους iPhone 15 Pro και έχουν φοβίσει συγχρόνως πολλούς ενδιαφερόμενους. Ειδικότερα, η εταιρία ετοιμάζει ένα update για το iOS 17 που θα διευθετήσει το θέμα, χωρίς να επηρεάζει την απόδοση του A17 Pro επεξεργαστή.

Ταυτόχρονα με τις καθησυχαστικές αυτές δηλώσεις, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας ήρθε να βάλει τέλος στις εικασίες πως για όλα αυτά τα προβλήματα φταίει το τιτάνιο. Ειδικότερα, πολλοί είχαν υποθέσει πως το νέο υλικό είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη διάχυση της θερμότητας και καθώς περιβάλλει τη συσκευή, το αποτέλεσμα είναι η ζέστη να εγκλωβίζεται στο εσωτερικό. Η Apple, όμως, επιβεβαίωσε στο Forbes πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως, επισήμανε ότι στην πραγματικότητα, τα νέα iPhone 15 Pro είναι πιο αποτελεσματικά από οποιαδήποτε προηγούμενο Pro μοντέλο με ανοξείδωτο ατσάλι στη διάχυση της θερμότητας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του μέσου επισημαίνει:

Η Apple είναι συνεπής ως προς το πώς το τιτάνιο, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη κατασκευή του εσωτερικού από αλουμίνιο, είναι εξαιρετικό στη διάχυση της θερμότητας. Καλύτερο, μάλιστα, από οποιοδήποτε προηγούμενο iPhone Pro μοντέλο με ανοξείδωτο ατσάλι. Ο σχεδιασμός του iPhone 15 Pro και του iPhone 15 Pro δεν προκαλεί υπερθέρμανση, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple.

Βέβαια, ο γνωστός αναλυτής της βιομηχανίας Ming-Chi Kuo είχε τονίσει πως στην προσπάθειά του να μειώσει το συνολικό βάρος των νεών συσκευών, ο αμερικανικός κολοσσός έκανε φέτος και κάποιες αλλαγές στο σύστημα ψύξης, όπως η μειωμένη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας. Η Apple δεν έκανε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο σχετικά με αυτό, αλλά σύντομα θα μάθουμε κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί της πως όλα είναι θέμα software, ανάλογα με την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσής που υποσχέθηκε.

Tags: