Το ρομπότ της NASA έπιασε την πρώτη του δουλειά σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου

Οι Αυστραλοί υποδέχτηκαν το Valkyrie
30 Σεπτεμβρίου 2023 10:41
Το ρομπότ της NASA έπιασε την πρώτη του δουλειά σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου

Το ανθρωποειδές ρομπότ της NASA, Valkyrie, έπιασε την πρώτη του δουλειά στον πραγματικό κόσμο, ως εργάτης σε μία πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στην Αυστραλία. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αφορά όμως μία πραγματική συμφωνία μεταξύ της NASA και της Woodside Energy, μίας εταιρίας παραγωγής ενέργειας με βάση το Perth της Αυστραλίας. Σκοπός είναι η δοκιμή των δυνατοτήτων του ρομπότ σε επικίνδυνες συνθήκες.

Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων απομακρυσμένης διαχείρισης, βάζοντας το ρομπότ να εκτελεί εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον ωκεανό. Βάζοντας το Valkyrie σε ένα πραγματικό βιομηχανικό περιβάλλον, θα εξεταστούν οι επιδόσεις του software και η NASA θα πάρει πολύτιμο feedback, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη της ρομποτικής τεχνολογίας.

Μία ομάδα από το Johnson Space Center ταξίδεψε στην Αυστραλία για προετοιμάσει το Valkyrie για την αποστολή του και να εκπαιδεύσει την ομάδα της Woodside στο χειρισμό του.

Η NASA θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του ρομπότ που θα βρεθεί σε επικίνδυνες για τον άνθρωπο συνθήκες, έτσι ώστε να βελτιώσει το σχεδιασμό των ρομπότ που εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα. Τέτοιου είδους ρομπότ κρίνονται απαραίτητα για το μέλλον των αποστολών σε Σελήνη και Άρη, αφού θα καλούνται να πραγματοποιούν εργασίες όπως επιθεώρηση και συντήρηση υποδομών, ακόμα και απουσία αστροναυτών.

Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε την επόμενη φάση ανάπτυξης και δοκιμών των ανεπτυγμένων ρομποτικών μας συστημάτων που έχουν τη δυναμική να επηρεάσουν θετικά τη ζωή στη Γη, προσφέροντας ασφαλείς εργασίες σε επικίνδυνα περιβάλλοντα. Αυτή η δοκιμή θα αξιολογήσει την τωρινή δυναμική των ανεπτυγμένων ρομπότ να επεκτείνουν την πρόσβαση των ανθρώπων και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να εξερευνήσει και να εργαστεί με ασφάλεια οπουδήποτε. – Shaun Azimi, επικεφαλής ομάδας Valkyrie

Tags: