Η Google προσφέρει Wi-Fi σε 100 σταθμούς τρένου στην Ινδία

Hotspots θα εξυπηρετούν 10 εκ. επιβάτες ημερησίως
29 Σεπτεμβρίου 2015 06:55
Η Google προσφέρει Wi-Fi σε 100 σταθμούς τρένου στην Ινδία

Το καμάρι της Ινδίας είναι το σύστημα μαζικών μεταφορών της και συγκεκριμένα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα, ενώνοντας 7.000 σταθμούς σε όλη τη χώρα και καλύπτοντας 108.000 χιλιόμετρα γραμμών. Μάλιστα αποκαλείται “η γραμμή ζωής του έθνους” και τώρα η Google πρόκειται να προσφέρει μια σημαντική αναβάθμιση.

Ανακοίνωσε τα σχέδια της για εγκατάσταση Wi-Fi υψηλής ταχύτητας σε 100 από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς της χώρας μέχρι το τέλος του 2016, καλύπτοντας περί τους 400 σταθμούς. Οι πρώτοι 100 σταθμοί που θα εγκατασταθεί το νέο σύστημα, υπολογίζεται πως εξυπηρετούν 10 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Το εγχείρημα της Google θα γίνει σε συνεργασία με την Indian Railways και τον πάροχο RailTel  και ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού Narendra Modi στα κεντρικά της Google στο Mountain View. Οι επισκέψεις του Modi δεν περιορίστηκαν στην Google, καθώς επισκέφθηκε αρκετές ακόμα μεγάλες εταιρίες της Silicon Valley, μεταξύ των οποίων και το Facebook.

Η Google υπόσχεται πως οι ταχύτητες του Wi-Fi θα είναι ικανές για αναπαραγωγή HD video, ενώ στην αρχή θα προσφέρεται δωρεάν, με τελικό σκοπό να γίνει αυτάρκες το σύστημα. Αυτό σημαίνει πως σε κάποιο χρονικό σημείο, η χρησιμοποίηση του συστήματος θα κοστίζει μερικές Ρουπίες.

Tags: