Τα iPhone 15 προβάλλουν πλέον μια πολύ χρήσιμη πληροφορία για την μπαταρία

Φαίνεται πως είναι μόνο στα νέα iPhone μοντέλα
23 Σεπτεμβρίου 2023 15:34
Τα iPhone 15 προβάλλουν πλέον μια πολύ χρήσιμη πληροφορία για την μπαταρία

Χάρη στο iOS 17 και τα νέα iPhone 15 που μόλις κυκλοφόρησαν έρχονται μαζί τους μερικά καινούργια χαρακτηριστικά που είναι κάπως κρυμμένα μέσα στο λειτουργικό της Apple αλλά πολύ χρήσιμα για τους χρήστες. 

Ένα από αυτά αφορά τη μπαταρία και τη διάρκεια ζωής της. Πιο συγκεκριμένα όπως διαπίστωσε ο @Tech_Reve στο X (πρώην Twitter) και αναπαρήγαγε και ο ρεπόρτερ @RayWong προστέθηκε ένα νέο πινακάκι πληροφοριών στις Ρυθμίσεις (Settings)> Σχετικά (About) του iOS 17 όπου προβάλλει τους κύκλους φόρτισης που έχει η μπαταρία, μαζί με την ημερομηνία κατασκευής της και πότε χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά. 

Δυστυχώς όμως αυτή η πληροφορία για τη μπαταρία του iPhone είναι διαθέσιμη μόνο στη σειρά μοντέλων iPhone 15. Όσοι έχετε προγενέστερα iPhone θα πρέπει να βασιστείτε σε third επιλογές όπως το Coconut Battery για το Mac. Παλιότερα μέσω του Shortcuts app μπορούσε κανείς να προγραμματίσει εντολές και συντομεύσεις που έδιναν στους χρήστες αυτές τις πληροφορίες. Όμως όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του The Verge, Dan Seifert, το συγκεκριμένο Shortcut για την προβολή των κύκλων φόρτισης της μπαταρίας δεν λειτουργεί πλέον στο iOS 17. 

Η προβολή των κύκλων φόρτισης της μπαταρίας είναι μια ακόμη προσπάθεια της Apple να γίενι πιο σαφής με τους πελάτες της σε ένα θέμα που στο παρελθόν έχει προκαλέσει σκάνδαλο -θυμάστε το Batterygate;- μαζί με την νέα επιλογή "Optimized Charging" που σταματά τη φόρτιση στο 80%