Το iPhone 15 έχει μια νέα επιλογή φόρτισης που καλό είναι να μην την αμελήσετε

Έχει σκοπό να βοηθήσει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
22 Σεπτεμβρίου 2023 08:43
Το iPhone 15 έχει μια νέα επιλογή φόρτισης που καλό είναι να μην την αμελήσετε

Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που είναι υπέρ της γενικότερης μακροζωίας του κινητού φέρουν τα iPhone 15. Όπως μεταφέρει το The Verge σε ρεπορτάζ του τόσο τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus όσο και τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max φέρουν μια νέα επιλογή φόρτισης. 

Πρόκειται για μια νέα λειτουργία του "Optimized Battery Charging" χαρακτηριστικού που υπάρχει εδώ και καιρό στο iOS, η οποία περιορίζει τη φόρτιση της μπαταρίας μέχρι το 80%. Αυτό το χαρακτηριστικό φορτίζει μέχρι το 80% την μπαταρία του iPhone και μετά μπαίνει σε κατάσταση αναμονής για να φορτίσει μέχρι το 100% τη στιγμή που η Apple πιστεύει ότι θα ξυπνήσετε ή θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά το iPhone. Είναι ιδανικό στην περίπτωση όπου αφήνετε το iPhone στη πρίζα πριν κοιμηθείτε για να φορτίσει όταν ξυπνήσετε. 

H Apple στην επίσημη σελίδα υποστήριξης των iPhone αναφέρει όμως πως η νέα επιλογή θα σταματάει την φόρτιση στο 80%, ενώ ακόμη και σε περίπτωση που πέσει π.χ. στο 75% αυτή θα φορτιστεί και πάλι μέχρι το 80%. Δηλαδή πλέον στις επιλογές ρυθμίσεων της μπαταρίας υπάρχουν πλέον τρεις επιλογές: Optimized Battery Charging, 80% Limit, None

Στις δοκιμές που έκανε το The Verge διαπίστωσε ότι πολλά από τα iPhone 15 φόρτιζαν και μετά το 80%, μόνο που η Apple τονίζει ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

Βέβαια, με την νέα αυτή επιλογή κανονικά θα έπρεπε να κρατάει περισσότερο το 80% και μένει να δούμε εάν πρόκειται για κάποιο bug του iOS που θα διορθωθεί με κάποιο επερχόμενο update. "Με το όριο του 80% ενεργοποιημένο, το iPhone θα φορτίζει συχνά μέχρι το 100% ώστε να διατηρήσει τους προβλεπόμενους κύκλους φόρτισής του." γράφει χαρακτηριστικά η Apple. 

Με τη νέα επιλογή στο Optimized Battery Charging, η Apple ευελπιστεί να διατηρήσει για περισσότερο καιρό σε καλή κατάσταση την υγεία της μπαταρίας των iPhone 15 και να μην βρεθεί σε ένα ακόμη..."batterygate". Λέγεται ότι αυτή η νέα επιλογή φόρτισης ήρθε σε απάντηση προς όλα τα παράπονα των χρηστών iPhone 14 και iPhone 14 Pro, που είδανε ξαφνικές πτώσεις της χωρητικότητας μπαταρίας στις συσκευές τους, ειδικότερα τον τελευταίο καιρό. 

Πατώντας εδώ θα βρείτε τη χωρητικότητα μπαταρίας σε mAh όλων των iPhone 15 μοντέλων.