Η Samsung θέλει να βάλει και δεύτερη 200 Megapixel κάμερα στις Galaxy ναυαρχίδες της!

Μια = καμία;
20 Σεπτεμβρίου 2023 00:56
Η Samsung θέλει να βάλει και δεύτερη 200 Megapixel κάμερα στις Galaxy ναυαρχίδες της!

Όπως φαίνεται η Samsung θέλει να κάνει ένα μεγάλο βήμα στη smartphone φωτογραφία, προσθέτοντας στα smartphones της και δεύτερη 200 Megapixel κάμερα. Ειδικότερα, η εταιρία μάλλον σκοπεύει να αναβαθμίσει και την telephoto κάμερα στα 200 megapixel. Αυτή τη στιγμή, αρκετά smartphones διαθέτουν κύριο αισθητήρα 200 megapixel, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Galaxy S23 Ultra που μπορεί να τον εκμεταλλευτεί με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, το νέο εγχείρημα της Samsung υπόσχεται ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα για τους επιδόξους φωτογράφους.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Samsung εξήγησε τα πάρα πολλά οφέλη που μπορεί να έχει ένα smartphone με telephoto κάμερα των 200 megapixel. Μάλιστα, χαρακτήρισε την αναβάθμιση ως την "επόμενη μεγάλη εξέλιξη στη smartphone φωτογραφία".

Το δημοσίευμα της Samsung ξεκινά επισημαίνοντας την προτίμηση που έχουν πολλοί χρήστες για τις telephoto κάμερες λόγω της μειωμένης παραμόρφωσης και στη συνέχεια η εταιρεία αναλύει περισσότερο τα πλεονεκτήματα. Ειδικότερα, τονίζει ότι ο αναβαθμισμένος αισθητήρας θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν crop εκτενώς τις εικόνες τους χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Οι σημερινοί αισθητήρες των 200 megapixel επιτρέπουν ήδη cropping σχεδόν 5x χωρίς απώλειες, εξασφαλίζοντας ακρίβεια στο καδράρισμα και την ελευθερία στην προσαρμογή της αναλογίας διαστάσεων.

Ακολουθούν μερικές από τις εικόνες που μοιράστηκε ο κορεατικός κολοσσός, μιλώντας για την αναβάθμιση:

Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι οι telephoto αισθητήρες παραδοσιακά υστερούν σε μέγεθος και, κατά συνέπεια, σε ποιότητα σε σχέση με τους κύριους αισθητήρες των smartphone καμερών. Η Samsung σκοπεύει μεν να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, όπως όλα δείχνουν, αλλά προφανώς δεν ξέρουμε πότε ακριβώς αυτό μπορεί να συμβεί.

Προφανώς υπάρχει ένα ενδεχόμενο το επερχόμενο Galaxy S24 Ultra να είναι το πρώτο smartphone της εταιρίας με δύο 200 megapixel κάμερες, αλλά για την ώρα τίποτα δεν είναι βέβαιο.