Τα σχέδια του Jeb Bush για την τεχνολογία

Προεκλογικές υποσχέσεις για τον απόλυτο έλεγχο του κράτους
28 Σεπτεμβρίου 2015 06:51
Τα σχέδια του Jeb Bush για την τεχνολογία

Η προεκλογική περίοδος τρέχει στις ΗΠΑ και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Jeb Bush, ή απλά “Jeb” όπως αναγράφουν τα πλακάτ στις συγκεντρώσεις του, έχει κάνει τη Silicon Valley να ανησυχεί. Το σχέδιο που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα γύρω από την τεχνολογία, περιλαμβάνει κατάργηση της ουδετερότητας του διαδικτύου, κρατική παράκαμψη της κρυπτογράφησης των συσκευών των χρηστών και ενίσχυση των δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών της NSA.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως “Η NSA και η Cyber Command είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των ΗΠΑ από τις κυβερνο-απειλές. Πρέπει να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε τις υπηρεσίες πληροφοριών και να τους δώσουμε τα εργαλεία που χρειάζονται. Το FBI επίσης χρειάζεται πόρους για να αντισταθεί στη σφαγή του κυβερνο-εγκλήματος”. Επιτέθηκε ακόμα σε Apple, Google και Microsoft για την υποστήριξη τους στην κρυπτογράφηση του software. “Αν χρησιμοποιείς κρυπτογράφηση, κάνεις δυσκολότερη τη δουλειά της Αμερικανικής κυβέρνησης να προστατέψει τις αστικές ελευθερίες σου και να σιγουρευτεί πως οι παράνομοι δε θα ξεφύγουν, ταυτόχρονα”.

Θέλει ακόμα να καταργήσει την ουδετερότητα του διαδικτύου, αφήνοντας τους παρόχους να αποφασίσουν τις ταχύτητες που θα προσφέρουν σε κάθε υπηρεσία, ενώ θέλει να έχουν και το δικαίωμα να ζητήσουν περισσότερα χρήματα από τις tech εταιρίες για να παρέχουν το περιεχόμενό τους, δημιουργώντας “λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας” στο Internet για αυτόν που πληρώνει περισσότερα, κάνοντας τους παρόχους τους κλειδοκράτορες του περιεχομένου που κυκλοφορεί στο Internet.