Η Huawei ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή της στην παγκόσμια αγορά

Παρά τον εμπορικό πόλεμο
12 Σεπτεμβρίου 2023 09:30
Η Huawei ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή της στην παγκόσμια αγορά

Η Huawei κυκλοφόρησε σιωπηλά τρία νέα τηλέφωνα της σειράς Mate 60 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με όλα να διαθέτουν 5G δυνατότητες. Πολλαπλές πηγές από την Κίνα ισχυρίζονται τώρα πως αυτό είναι μόλις το πρώτο βήμα της εταιρίας για μία ευρύτερη στρατηγική επιστροφής στην παγκόσμια αγορά.

Από τότε που ξεκίνησε ο εμπορικός πόλεμος chip μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η Huawei από τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά smartphones, είδε το μερίδιό της να πέφτει στο 4%. Ακόμα και στην κινεζική αγορά, από το 42% μεριδίου αγοράς έχει βρεθεί στο 10%.

Το κινεζικό μέσο IT Home το οποίο επικαλείται πηγές μέσα από την Huawei, αναφέρει πως η εταιρία βάζει τις βάσεις για επιστροφή της πρώτα στην κινεζική αγορά, πριν συνεχίσει στη διεθνή σκηνή. Ωστόσο το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραμένει άγνωστο.

Η Huawei παραμένει όμηρος του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας ο οποίος ξεκίνησε πριν πέντε περίπου χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η Huawei αποκλείστηκε από πρόσβαση σε αμερικανικές τεχνολογίες. Ωστόσο η νέα σειρά Mate 60 διαθέτει 5G και ένα chip από τη σειρά Kirin 9000 η οποία διαθέτει αρχιτεκτονική 7nm. Η εταιρία δεν αποκάλυψε ποιο ακριβώς chip διαθέτει, αλλά πηγές αναφέρουν πως κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα, εγείροντας πολλά ερωτήματα για το πώς οι εγχώριες εταιρίες κατάφεραν να αναπτύξουν τέτοια πολύπλοκη τεχνολογία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η Huawei αύξησε τις προβλέψεις της ετήσιας παραγωγής της από 30 εκατομμύρια συσκευές τον Ιανουάριο, σε 38 εκατομμύρια τις τελευταίες μέρες. Από αυτές, οι 20 εκατομμύρια έχουν ήδη αποσταλεί στα ράφια των καταστημάτων και το Mate 60 Pro θα προσθέσει 6 εκατομμύρια ακόμα σε αυτόν τον αριθμό. Φήμες λένε πως η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα, ωστόσο η Huawei δεν πρόσφερε κάποια επίσημη ανακοίνωση για αυτό, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για μία παγκόσμια κυκλοφορία.