Huawei Mate 60 Pro: Επίσημο από το πουθενά - Έχει 5G;

Ασαφής η ανακοίνωση
30 Αυγούστου 2023 09:57
Huawei Mate 60 Pro: Επίσημο από το πουθενά - Έχει 5G;

Η Huawei εξέπληξε τους πάντες, αποκαλύπτοντας επίσημα το Mate 60 Pro χωρίς κάποια πρότερη διαφημιστική καμπάνια ή κάποιο μεγάλο event. Μάλιστα προσωπικό της εταιρίας και υπάλληλοι σε καταστήματα λιανικής της εταιρίας δήλωσαν στο Reuters πως πιάστηκαν εξαπίνης.

Αυτό που ξεχωρίζει εκ πρώτης όψεως στο τηλέφωνο είναι οι τρεις οπές στην οθόνη, όπου στεγάζεται μία ultrawide κάμερα 13MP, μαζί με τους αισθητήρες και laser για τη 3D αναγνώριση προσώπου του Face ID.

Η LTPO OLED οθόνη των 6.82 ιντσών έρχεται με ανάλυση 2720x1260 και ρυθμό ανανέωσης 120Hz, ενώ προστατεύεται από Kunlun Glass. Το chipset το οποίο χρησιμοποιεί δεν αποκαλύφθηκε από την Huawei, αλλά διαθέτει 12GB RAM και τρεις επιλογές αποθηκευτικού χώρου, 256GB, 512GB και 1TB. Χρήστες που κατάφεραν να πάρουν το τηλέφωνο στα χέρια τους, ανέβασαν videos στα social media στα οποία φαίνεται πως η ταχύτητα του δικτύου πιάνει 5G ταχύτητες, ενώ screenshots αποκάλυψαν πως χρησιμοποιεί Kirin chip από τη σειρά 9000.

Η μπαταρία των 5.000mAh υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 88W, ασύρματη φόρτιση 50W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 20W. Το λογισμικό είναι το HarmonyOS 4.0, ενώ υποστηρίζονται δορυφορικά μηνύματα.

Ο δακτύλιος καμερών στο πίσω μέρος τώρα περιλαμβάνει μία κύρια κάμερα 50MP με OIS και μεταβαλλόμενο διάφραγμα από f/1.4 έως f/4.0. Επιπλέον υπάρχει μία ultrawide 12MP με f/2.2 και μία telephoto 48MP με OIS και f/3.0.

Το τηλέφωνο έχει χρωματικό σχεδιασμό δύο τόνων, με το πάνω κομμάτι να είναι από γυαλί για τη λευκή και την πράσινη έκδοση, ενώ υπάρχει δέρμα στη μαύρη και στη μωβ.

Δεν έγινε λόγος για διεθνή διαθεσιμότητα αλλά οι τιμές στην Κίνα αποκαλύφθηκαν μόνο για την έκδοση των 512GB, το οποίο κοστίζει 6.999 γουάν (€900).

Η ξαφνική αποκάλυψη οδήγησε σε μία αύξηση της αξίας των μετοχών της Huawei κατά 2.5%, φτάνοντας την εβδομαδιαία άνοδο στο 8%, ενώ η κινεζική κατασκευάστρια chip SMIC, σημείωσε άνοδο 10%.

Αν όντως η Huawei μπορεί να αναπτύξει το δικό της 5G SoC που ξεπερνά το μέσο χρόνο ανάπτυξης της βιομηχανίας, δείχνει ένα τρομερό άλμα στις δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας. Δημιουργεί μία μεγάλη αναστάτωση στους ανταγωνιστές της. Από την άλλη, η αμφιβολία για τις δυνατότητες της Huawei να αναπτύξει ένα 5G SoC και η ασάφεια που περιβάλλει το προϊόν μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της μακροπρόθεσμα. Θα κάνει ζημιά αν οι φήμες αποδειχτούν ψεύτικες. – Nicole Peng, Αντιπρόεδρος Canalys