Android: Άλλαξε και επίσημα το λογότυπό του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Νέο branding για πρώτη φορά από το 2019
11 Σεπτεμβρίου 2023 08:35
Android: Άλλαξε και επίσημα το λογότυπό του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στις αρχές του καλοκαιριού σας είχαμε ενημερώσει πως η Google είχε ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ένα νέο, αλλαγμένο λογότυπο για το πασίγνωστο λειτουργικό της σύστημα, το Android. Συγκεκριμένα, αυτό είχε εντοπιστεί στο περίπτερο της εταιρίας στης CES 2023, καθώς και σε διάφορες προωθητικές εικόνες. Τώρα, λίγες ημέρες πριν το ντεμπούτο της 14ης έκδοσης του λειτουργικού, η Google το έκανε και επίσημο: Το λογότυπο του Android άλλαξε για πρώτη φορά από το 2019.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το 2019, λίγο πριν την άφιξη του Android 10, η Google είχε ανανεώσει ολοκληρωτικά το branding του πασίγνωστου λειτουργικού της συστήματος. Από τότε, το λογότυπου του Android περιλάμβανε τη λέξη γραμμένη με μικρά γράμματα και δίπλα το κεφάλι από το χαρακτηριστικό πράσινο ρομποτάκι, σε μινιμαλιστικό φλατ στυλ.

Τώρα, περίπου τέσσερα χρόνια μετά, το νέο logo έρχεται με τη λέξη Android να έχει κεφαλαίο το πρώτο της γράμμα, ενώ οι σχεδιαστές φαίνεται πως δανείστηκαν στοιχεία και από τα προηγούμενα λογότυπα του 2008 και του 2014, αφού το ‘n’ και το ‘r’ είναι εντελώς στρογγυλεμένα. Από την άλλη, το κεφάλι από τη μασκότ του λειτουργικού αφήνει στο παρελθόν το μινιμαλιστικό στυλ, υιοθετώντας μια πιο 3D και στρογγυλεμένη εμφάνιση, ενώ και όλο του το σώμα έχει ανανεωθεί με νέα γραφικά. Στις προωθητικές εικόνες της Google, το ρομποτάκι δεν είναι πλέον μόνο πράσινο, υιοθετώντας και άλλα στυλ.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Google αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τα νέα μας εικαστικά αντλούν έμπνευση από το Material design για να συμπληρώνουν την παλέτα του brand της Google, καθώς και για να είναι προσαρμόσιμα. Το ανανεωμένο και δυναμικό ρομπότ δείχνει πως το Android συνδέεται με τους ανθρώπους, την κοινότητα και τις πολιτιστικές στιγμές. Μπορεί να αντικατοπτρίζει τα ατομικά ενδιαφέροντα, την προσωπικότητα και το ευρύτερο πλαίσιο.

Με αυτή την ενημέρωση, θα παρατηρήσετε κάποιες μικρές αλλαγές που βοηθούν στη σύνδεση του Android με την Google. Εκτός από την απομάκρυνση από το καθιερωμένο στυλιζάρισμα "android", αναβαθμίζουμε το λογότυπο του Android κάνοντας κεφαλαίο το "Α", δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην εμφάνισή του, όταν τοποθετείται δίπλα στο λογότυπο της Google. Ενώ έχουμε προσθέσει περισσότερες καμπύλες και προσωπικότητα, μοναδική για το Android, η νέα εμφάνιση αντικατοπτρίζει περισσότερο το λογότυπο της Google και δημιουργεί μια ισορροπία μεταξύ των δύο. Ελπίζουμε ότι αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές της γραμματοσειράς θα επικοινωνήσουν καλύτερα τη σχέση μεταξύ των Android συσκευών και των εφαρμογών και υπηρεσιών της Google που οι άνθρωποι ήδη γνωρίζουν.

Tags: