Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη σε λίγες μέρες πριν “εξαφανιστεί” για 400 χρόνια

Αυτός θα είναι ο Nishimura
10 Σεπτεμβρίου 2023 18:59
Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη σε λίγες μέρες πριν “εξαφανιστεί” για 400 χρόνια

Ένας πράσινος κομήτης πρόκειται να περάσει την ερχόμενη εβδομάδα από τη Γη πριν εξαφανιστεί για 400 χρόνια. Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα το New York Post, το οποίο αναφέρει ότι ο εν λόγω κομήτης ονομάζεται Nishimura και έχει το μέγεθος περίπου 800 μέτρων ή αλλιώς μισού μιλίου. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Nishimura θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ορατός στο βόρειο ημισφαίριο της Γης για πέντε ημέρες και θα μπει στο ηλιακό μας σύστημα την Τρίτη, ενώ θα περάσει από μία ασφαλή απόσταση 78 εκατομμυρίων μιλίων μακριά, καθώς θα κατευθύνεται προς τον ήλιο. 

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τις έρευνες, ο κομήτης θα γίνει ξανά ορατός στο τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά αυτή τη φορά μόνο από το νότιο ημισφαίριο. Οι άνθρωποι θα μπορούν να τον εντοπίσουν 90 λεπτά πριν την αυγή όπου και θα τον δουν να περνάει κοντά στον αστερισμό του Λέοντα. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

Όπως έγινε γνωστό, αυτός ο πράσινος κομήτης θα γίνει όλο και πιο λαμπερός κάθε μέρα καθώς πλησιάζει τον ήλιο, ενώ ο Paul Chodas της NASA δήλωσε: Θα χρειαστεί κάποιος ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να τον ξεχωρίσει και θα πρέπει να ξέρει που να κοιτάξει για να τον δει.  

Για την ιστορία, ο Nishimura ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα μήνα.

Tags: