Αλάσκα: Μυστηριώδες χρυσό αυγό βρέθηκε στον ωκεανό και έχει μπερδέψει τους επιστήμονες

«Είναι σαν την αρχή horror ταινίας»
08 Σεπτεμβρίου 2023 21:54
Αλάσκα: Μυστηριώδες χρυσό αυγό βρέθηκε στον ωκεανό και έχει μπερδέψει τους επιστήμονες

Μια εντυπωσιακή και συγχρόνως αξιοπερίεργη ανακάλυψη έγινε στα βάθη του ωκεανού από τους ερευνητές του NOAA Ocean Exploration. Ειδικότερα, σε βάθος περίπου 3,300 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στα ανοικτά της Αλάσκας, η ομάδα βρήκε μια χρυσή γυαλιστερή σφαίρα που δεν μπορεί ακόμη να εξηγήσει τι ακριβώς είναι. Η ανακάλυψη έγινε χρησιμοποιώντας μη-επανδρωμένο όχημα που χειριζόντουσαν εξ αποστάσεως οι ερευνητές.

Η περίεργη χρυσή σφαίρα ήταν σφιχτά γαντζωμένη σε μια πέτρα και είχε μήκος περίπου 10 εκατοστά. Στη μια πλευρά της παρατηρήθηκε μια σχετικά μεγάλη τρύπα, δεδομένων των αναλογιών. Χρησιμοποιώντας έναν ρομποτικό βραχίονα, οι ερευνητές έσπρωξαν απαλά το αντικείμενο, διαπιστώνοντας ότι ήταν αρκετά μαλακό, πριν το συλλέξουν με αναρρόφηση για περαιτέρω μελέτη.

Ακόμη δεν είναι απολύτως σαφές τι μπορεί να είναι αυτή η μυστηριώδης σφαίρα. Οι αρχικές εικασίες των ερευνητών είναι ότι έχουμε να κάνουμε μάλλον με το περίβλημα κάποιου αυγού από ένα μυστηριώδες είδος, ένα νεκρό σφουγγάρι ή ένα κοράλλι.

Στο πλαίσιο ενός ειδικού livestream που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου, ένα από τους ερευνητές τόνισε: “Δεν ξέρω τι να συμπεράνω”. Στη συνέχεια, ένας άλλος επισήμανε: “σίγουρα έχει μια μεγάλη τρύπα, οπότε κάτι είτε προσπάθησε να μπει είτε προσπάθησε να βγει...”. Το πιο ανησυχητικό σχόλιο ήρθε βέβαια λίγο αργότερα στη ζωντανή μετάδοση, όταν ένας ερευνητής ανέφερε: “Ελπίζω μόνο όταν το τρυπήσουμε, να μην αποφασίσει κάτι να βγει έξω. Είναι σαν την αρχή μιας ταινίας τρόμου”.

Προσεχώς θα διεξαχθεί ανάλυση DNA για να εντοπιστεί ο οργανισμός που ευθύνεται για τη δημιουργία του ιδιαίτερου αυτού “αυγού”. Πάντως, το γεγονός ότι ήταν μόνο του είναι εξίσου ενδιαφέρον με το μέγεθός του. Συνήθως, τα ωοφόρα ζώα γεννούν πολλά αυγά μαζί. Έτσι, αν το αντικείμενο είναι όντως αυγό, προέρχεται από κάποιον πολύ ιδιαίτερο οργανισμό που δεν μοιάζει με τίποτα που γνωρίζουμε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ωκεανοί της Γης κρύβουν ακόμα παρά πολλά μυστικά. Οι συντριπτικές πιέσεις και οι παγωμένες θερμοκρασίες είναι δύο από τους λόγους που έχουν εμποδίσει την ανθρωπότητα από το να τους εξερευνήσει εξαντλητικά. Ωστόσο, με τα σύγχρονα τηλεχειριζόμενα οχήματα, αρκετά από αυτά τα μυστικά αναμένεται να ανακαλυφθούν στο άμεσο μέλλον.

Tags: