Το κυβερνοέγκλημα κοστίζει στη Γερμανία 200 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο

Νέα μελέτη
02 Σεπτεμβρίου 2023 09:44
Το κυβερνοέγκλημα κοστίζει στη Γερμανία 200 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο

Μία νέα έρευνα της Bitkom αποκαλύπτει πως το κυβερνοέγκλημα θα κοστίσει στη Γερμανία €206 δισεκατομμύρια το 2023. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η κλοπή δεδομένων, IT εξοπλισμού, βιομηχανική κατασκοπεία και άλλα. Μάλιστα το κόστος ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η γερμανική οικονομία είναι πολύ ελκυστικός στόχος για εγκληματίες και εχθρικά κράτη. Τα όρια μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και των δραστών που ελέγχονται από κυβερνήσεις είναι θολά.

Περίπου τα 3/4 των εταιριών που ερευνήθηκαν, υπέστησαν ψηφιακές επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Στην ερώτηση αν οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν την ύπαρξη της επιχείρησής σας, το 52% των εταιριών απάντησαν θετικά.

Από τις εταιρίες που υπέστησαν επιθέσεις, το 70% ανέφερε κλοπή ευαίσθητων δεδομένων και το 61% παρακολούθηση των ψηφιακών επικοινωνιών τους.

Η απάντησή μας σε αυτήν την αυξανόμενη απειλή είναι να ενδυναμώσουμε σημαντικά τη συνεργασία μας με συνεταίρους, ο έγκαιρος εντοπισμός και αντίδραση στις επιθέσεις, καθώς και η συνεχής προσαρμογή των μηχανισμών άμυνας. – Sinan Selen, Πρόεδρος Federal Office for the Protection of the Constitution