Το iPhone 15 Pro θα είναι κατασκευασμένο από νέο υλικό και μάθαμε πόσο ελαφρύτερο θα είναι

Νέες πληροφορίες για την κατασκευή του
28 Αυγούστου 2023 09:31
Το iPhone 15 Pro θα είναι κατασκευασμένο από νέο υλικό και μάθαμε πόσο ελαφρύτερο θα είναι

Απομένουν πλέον μόλις μερικές εβδομάδες για την αποκάλυψη των ολοκαίνουργιων iPhone 15 της Apple και έτσι μια νέα πληροφορία ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με την κατασκευή τους και τη μετάβαση στο τιτάνιο για τα νέα Pro μοντέλα.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα από τις διάφορες φήμες και τις διαρροές, η αμερικανική εταιρία σκοπεύει να κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στα απλά όσο και στα "Pro" μοντέλα. Για παράδειγμα, όλα τα νέα iPhone φέτος αναμένεται να έχουν Dynamic Island και καλύτερες μπαταρίες. Συγχρόνως, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αναμένεται να έχουν ακόμη μεγαλύτερες διαφορές φέτος, όπως το νέο υλικό κατασκευή τους. Ειδικότερα, έχει ακουστεί ότι τα iPhone 15 Pro μοντέλα πιθανότατα θα αφήσουν στο παρελθόν το ανοξείδωτο ατσάλι για ένα πλαίσιο τιτανίου Grade 5 (Ti-6AI-4V). Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με τα περσινά Pro θα έχουν πολύ ανώτερη ανθεκτικότητα και ποιότητα κατασκευής, καθώς και μικρότερο βάρος.

Πόσο μικρότερο όμως; Αυτό το κομμάτι του πάζλ έρχεται να συμπληρώσει τώρα το νέο δημοσίευμα του μέσου 9to5mac, το οποίο αποκάλυψε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το βάρος των νέων συσκευών. Όπως προκύπτει, τόσο το iPhone 15 Pro όσο και το iPhone 15 Pro Max θα είναι αρκετά γραμμάρια ελαφρύτερα και σύμφωνα με τη νέα διαρροή, η σύγκριση με τα περσινά μοντέλα θα διαμορφώνεται ως εξής:

iPhone 14 Pro: 206g
iPhone 15 Pro: 191g

iPhone 14 Pro Max: 240g
iPhone 15 Pro Max: 221g

Παράλληλα, το τιτάνιο είναι γνωστό για την γενικότερη αντοχή του και την ανθεκτικότητά του στη διάβρωση, κάτι που αναμένεται να ωφελήσει αρκετά όσους σκοπεύουν να κρατήσουν το νέο τους iPhone για χρόνια. Μάλιστα, μιας και η Apple συχνά μεταφέρει τα νέα χαρακτηριστικά των ‘Pro’ και στα απλά μοντέλα της, το νέο σασί τιτανίου μπορεί στο μέλλον, ίσως με τα iPhone 16, να γίνει χαρακτηριστικό και των πιο προσιτών συσκευών της.

Από την άλλη όμως, η χρήση τιτανίου θα μπορούσε να οδηγήσει και σε αύξηση της τιμής των iPhone 15 Pro μοντέλων λόγω του υψηλότερου κόστους προμήθευσης και της περιορισμένης διαθεσιμότητάς του υλικού σε σύγκριση πάντα με το ανοξείδωτο ατσάλι. Για την ιστορία, έχει όντως ακουστεί και μια σχετική φήμη, που θέλει τα νέα iPhone 15 Pro να είναι τα ακριβότερα στην ιστορία, με έως και $100 ή $200 μεγαλύτερες τιμές από πέρυσι.

Tags: