Twitch: Νέο εργαλείο για τους streamers που κάνει πιο σκληρά τα bans

Ο streamer θα μπορεί να αποτρέπει έναν χρήστη από το να παρακολουθεί το livestream
21 Αυγούστου 2023 16:09
Twitch: Νέο εργαλείο για τους streamers που κάνει πιο σκληρά τα bans

Ένα νέο εργαλείο-μέτρο για τη διαχείριση των κακόβουλων χρηστών θα δώσει σύντομα το Twitch στους streamers της πλατφόρμας. 

Συγκεκριμένα, η δημοφιλέστερη livestreaming πλατφόρμα του κόσμου ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους streamers να αποκλείουν έναν χρήστη, που έχει γίνει ήδη ban από το chat, από το να παρακολουθεί το livestream τους. Έτσι τα bans σε λίγο καιρό θα γίνονται πιο σκληρά -εφόσον κριθεί αυτό από τον streamer ή τον moderator- καθώς μέχρι πρότινος σταματούσαν μόνο την κακόβουλη δραστηριότητα ενός χρήστη εντός του chat. 

H διάθεση αυτού του χαρακτηριστικού που θα κόβει τον εκάστοτε χρήστη από το να παρακολουθεί ένα livestream στο οποίο είχε απρεπή συμπεριφορά, θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με ένα opt-in προαιρετικό χαρακτηριστικό προς όλους τους streamers. 

Το χαρακτηριστικό έφερε στο φως η streamer "Lowco", η οποία σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter) ανέφερε ότι το Twitch σκέφτεται να διευρύνει τη λειτουργία του ban, όπως το να δίνει την επιλογή για IP ban στον χρήστη. Αυτή η επιλογή θα αποτρέπει τον οποιονδήποτε από το να κάνει απλώς sign out από τον λογαριασμό του ή να δημιουργεί ένα καινούργιο και να συνεχίζει την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Εάν δεν επεκταθεί όμως η δυνατότητα του ban σε επίπεδο IP ban, τότε θα υπάρχει ένα "παραθυράκι' από το οποίο ο οποιοσδήποτε θα μπορεί και πάλι να παρακολουθεί το livestream εφόσον δεν είναι συνδεδεμένος στον λογαριασμό του. Προς το παρόν, επίσης, το χαρακτηριστικό δεν αποτρέπει την πρόσβαση στα VOD βίντεο ή τα clips του εκάστοτε καναλιού. 

Tags: