Lamborghini Lanzador: 100% ηλεκτρική, εμπνευσμένη από διαστημόπλοια (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμα της εταιρίας
19 Αυγούστου 2023 09:36
Lamborghini Lanzador: 100% ηλεκτρική, εμπνευσμένη από διαστημόπλοια (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο του Monterey Car Week, η Lamborghini αποκάλυψε το 100% ηλεκτρικό μοντέλο της, Lanzador. Το design είναι εμπνευσμένο από διαστημόπλοια και το όχημα ανήκει στην κατηγορία των grand tourer (GT), με πλήθος infotainment χαρακτηριστικών.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μία ενσωματωμένη “pilot’s unit”, η οποία του επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε διάφορες ψηφιακές λειτουργίες και modes οδήγησης, ενώ υπάρχουν και οθόνες που προσφέρουν πληροφορίες στους επιβάτες όπως ταχύτητα, απόσταση, καιρός, entertainment χαρακτηριστικά και άλλα.

Η Lanzador διαθέτει ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε άξονα, με μέγιστη ισχύ που ξεπερνά το 1MW. Μία “νέας γενιάς μπαταρία” εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία, χωρίς όμως να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες. Η αυτονομία ενισχύεται ακόμα παραπάνω από το αεροδυναμικό design του οχήματος.

Η Lamborghini ξεκαθαρίζει πως η Lanzador δεν πρόκειται να βγει στο εμπόριο, αλλά παρέχει μία ματιά στο μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας που θα ξεκινήσουν να προσφέρονται από το 2028. Μάλιστα, η Lamborghini σκοπεύει να παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.