Windows 11: Σύντομα θα μπορείτε να απεγκαταστήσετε περισσότερες ενσωματωμένες εφαρμογές

Η δυνατότητα αυτή θα σας δοθεί σε επερχόμενη ενημέρωση
18 Αυγούστου 2023 10:47
Windows 11: Σύντομα θα μπορείτε να απεγκαταστήσετε περισσότερες ενσωματωμένες εφαρμογές

Η Microsoft θα σας δώσει τη δυνατότητα να διαγράψετε ακόμη περισσότερες ενσωματομένες εφαρμογές των Windows 11 στο μέλλον. Όπως μεταφέρει το The Verge, με το τελευταίο build για developers-insiders, η εταιρία αφήνει πλέον τους χρήστες να απεγκαταστήσουν εφαρμογές που υπάρχουν προεγκατεστημένες μέσα στα Windows 11, όπως είναι η εφαρμογή της κάμερας (Camera).

Εκτός από αυτή την εφαρμογή, θα μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή των φωτογραφιών (Photos), την εφαρμογή People, αλλά και το Remote Desktop. Να σας υπενθυμίσουμε, ότι όποιος εγκαταστήσει τα Windows 11 στον υπολογιστή του, θα δει πάρα πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές από την Microsoft που ίσως δεν τις χρειάζεται, αλλά παράλληλα δεν μπορεί να τις διαγράψει όλες.

Προς το παρόν αυτή η επιλογή δίνεται στο νέο test build των Windows 11, αλλά θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες αυτόν τον Σεπτέμβριο. Με αυτό το update θα μπορείτε να διαγράψετε εντελώς και την Cortana όπως μάθαμε πρόσφατα από άλλους χρήστες που είναι “Windows Insiders”.

Τι θα γίνει όμως από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί η Cortana; Η Microsoft στρέφει την προσοχή της τώρα στο Windows Copilot, μία sidebar των Windows 11 η οποία βασίζεται στο Bing Chat και θα μπορεί να ελέγχει λειτουργίες των Windows, να απαντά σε ερωτήσεις και πολλά ακόμα. Το Windows Copilot αναμένεται να γίνει διαθέσιμο με μία αναβάθμιση των Windows 11, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης και υποστήριξη για RAR και ZIP αρχεία.

Η Cortana αποσύρεται μετά από σχεδόν μια δεκαετία

Με το μεγάλο update του Σεπτεμβρίου που θα δείτε όλες τις παραπάνω αλλαγές, η Microsoft θα φέρει και native υποστήριξη στα RAR και 7-zip αρχεία, νέες ρυθμίσεις, το Windows Copilot και βελτιωμένο το mixer στον ήχο.