Έρχονται οι βιντεοκλήσεις στην X (πρώην Twitter)

Άλλο ένα βήμα για “την εφαρμογή των πάντων”
11 Αυγούστου 2023 09:23
Έρχονται οι βιντεοκλήσεις στην X (πρώην Twitter)

Το όραμα του Elon Musk για την X είναι να γίνει η “εφαρμογή των πάντων” στα πρότυπα του WeChat. Έτσι, η CEO της εταιρίας, Linda Yaccarino, ανακοίνωσε σήμερα πως οι βιντεοκλήσεις έρχονται στην πλατφόρμα.

Σύντομα, θα μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήσεις χωρίς να δώσετε τον τηλεφωνικό σας αριθμό σε κανέναν στην πλατφόρμα.

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο θα εξυπηρετήσει μία τέτοια κίνηση τους χρήστες της πλατφόρμας. Ο τομέας των βιντεοκλήσεων έχει ήδη πολλές επιλογές. Οι χρήστες iPhone χρησιμοποιούν κατά κόρον το FaceTime, ενώ υπάρχουν και γίγαντες στον τομέα όπως το Google Meet, το Zoom, το Microsoft Teams, το Messenger και το Viber. Για να εκπληρωθεί όμως το όραμα του Musk, μία ολοκληρωμένη εφαρμογή πρέπει να περιέχει και βιντεοκλήσεις.

Στην καρδιά της μετονομασίας σε X, πρέπει να κρατήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό προς την εφαρμογή η οποία αναπτύσσεται σε αυτήν την παγκόσμια πλατεία που τροφοδοτείται από την ελεύθερη έκφραση, όπου το κοινό συγκεντρώνεται σε πραγματικό χρόνο. Και θέλω να σταθώ σε αυτό, καθώς το “σε πραγματικό χρόνο” είναι ό,τι πιο σημαντικό για τη ζωντάνια του X και το πώς αλληλεπιδρά μαζί του ο κόσμος.

Πληρωμές. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε για αυτές. Πληρωμές μεταξύ εσάς και ενός φίλου, μεταξύ εσάς και δημιουργών περιεχομένου. Αποτελεί μία απελευθέρωση για το Twitter. Μία απελευθέρωση που μας επέτρεψε να εξελιχθούμε πέρα από κατεστημένο και να σκεφτούμε πώς όλοι όσοι είναι στα Spaces, όλοι που παρακολουθούν το τι συμβαίνει στον κόσμο, θα αλλάξουν τον τρόπο που συγκεντρωνόμαστε, που διασκεδάζουμε και που συναλλασσόμαστε, όλα σε μία πλατφόρμα.