Αυτή είναι η οχιά με τα μεγαλύτερα δόντια στον κόσμο και ζυγίζει 11 κιλά (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα δηλητηρίου
06 Αυγούστου 2023 12:05
Αυτή είναι η οχιά με τα μεγαλύτερα δόντια στον κόσμο και ζυγίζει 11 κιλά (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μία οχιά που συναντάμε στα δάση της Αφρικής, έχει τα μεγαλύτερα δόντια που υπάρχουν σε φίδι. Η οχιά της Γκαμπόν (Bitis gabonica), διαθέτει δύο ανασυρόμενα δόντια τα οποία φτάνουν σε μήκος τα 5 εκατοστά. Μάλιστα το συνολικό μέγεθός της προκαλεί τρόμο, καθώς είναι ικανή να κυνηγάει θηράματα μικρού αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους. Φτάνει τα 1.8 μέτρα σε μήκος και μπορεί να ζυγίζει έως και 11 κιλά.

Το τριγωνικό κεφάλι της φτάνει τα 15 εκατοστά σε πλάτος και σε μία στιγμή μπορεί να χτυπήσει το θύμα της σε απόσταση έως και έξι μέτρων.

Η οχιά της Γκαμπόν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φίδια, επειδή δεν πραγματοποιεί απλά ένα δηλητηριώδες χτύπημα. Παραμένει κρεμασμένη από το θύμα της μέχρι να πεθάνει, διοχετεύοντας μία τεράστια ποσότητα δηλητηρίου, περίπου 2.400 milligrams. Μία ποσότητα 100mg είναι αρκετή για να σκοτώσει άνθρωπο.

Η ποσότητα μπορεί να ακούγεται μεγάλη και είναι όντως. Η οχιά της Γκαμπόν παράγει το περισσότερο δηλητήριο από κάθε άλλο φίδι. Αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το δηλητήριό της είναι σχετικά χαμηλό σε τοξικότητα.

Tags: