Τέλος στο θρίλερ με το Voyager 2 - Η ανακοίνωση της NASA

Ανέκτησε επαφή ύστερα από τη λάθος εντολή
05 Αυγούστου 2023 18:42
Τέλος στο θρίλερ με το Voyager 2 - Η ανακοίνωση της NASA

Μια λάθος εντολή παραλίγο να αποβεί μοιραία για το διαστημικό σκάφος Voyager 2, καθώς λόγω αυτής έχασε την επαφή του με τη Γη, καθώς απέχει δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. 

Τελικά, το θρίλερ του Voyager 2 έληξε σε σύντομο σχετικά χρόνο αφού η NASA ανακοίνωσε ότι αποκατέστησε την επαφή της με το διαστημικό σκάφος

Συγκεκριμένα η JPL γνωστοποίησε ότι μέσα από την εγκατάσταση Deep Space Network της NASA στην Καμπέρα της Αυστραλίας, κατάφερε να εκπέμψει μια εντολή που αποδείχθηκε κρίσιμη, προς το διαστρικό διάστημα με αποτέλεσμα να καταφέρει να στρέψει την κεραία του πίσω στη Γη. "Το διαστημικό σκάφος άρχισε να επιστρέφει επιστημονικά και τηλεμετρικά δεδομένα, υποδεικνύοντας ότι λειτουργεί κανονικά και ότι παραμένει στην αναμενόμενη τροχιά του", ανέφερε η JPL στην ανακοίνωσή της.

Το Voyager 2 είναι το μόνο διαστημόπλοιο που πέταξε ποτέ στον Ποσειδώνα και τον Ουρανό, ενώ το Voyager 1 βρίσκεται τώρα σχεδόν 15 δισεκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, καθιστώντας το το πιο μακρινό διαστημόπλοιο της ανθρωπότητας. Μόλις εξαντληθεί η ισχύς και των δύο διαστημικών σκαφών (θα γίνει κάποια στιγμή μετά το 2025) θα συνεχίσουν την περιαγωγή στο διάστημα

Tο Voyager 2 όσο και το αδερφάκι του Voyager 1 είναι τα μόνα διαστημικά σκάφη που λειτουργούν έξω από την ηλιόσφαιρα και βρίσκονται στο διαστρικό διάστημα από το 2018 και το 2012 αντίστοιχα.