Jailbreak σε Tesla ξεκλειδώνει δωρεάν αναβαθμίσεις

Ελεύθερο το Full Self-Driving πακέτο
04 Αυγούστου 2023 10:41
Jailbreak σε Tesla ξεκλειδώνει δωρεάν αναβαθμίσεις

Ερευνητές του Technical University του Βερολίνου, εντόπισαν μία ευπάθεια στο infotainment σύστημα της Tesla, το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει τις επί πληρωμή αναβαθμίσεις, όπως το FSD και τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα. Η ομάδα τα κατάφερε χρησιμοποιώντας μία τεχνική που ονομάζεται “voltage glitching” και περιλαμβάνει “πείραγμα” της τάσης ρεύματος στον επεξεργαστή του οχήματος. Θα παρουσιάσει τα ευρήματά της στο συνέδριο Black Hat την επόμενη εβδομάδα.

Αν το κάνουμε τη σωστή στιγμή, μπορούμε να ξεγελάσουμε την CPU για να κάνει κάτι συγκεκριμένο. Είναι σαν να έχει ένα λόξιγκα και παρακάμπτοντας τις οδηγίες της, αποδέχεται το δικό μας κώδικα. Αυτό κάναμε με απλά λόγια.

Πέρα από το ξεκλείδωμα του FSD, ξεκλειδώνει επίσης και χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχει κάνει διαθέσιμα η Tesla σε ορισμένες χώρες.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως έχουν πρόσβαση στο κλειδί κρυπτογράφησης που πιστοποιεί το όχημα στο δίκτυο της Tesla, τραβώντας προσωπικές πληροφορίες όπως επαφές, GPS τοποθεσίες και ημερολόγιο.

Εφόσον πρόκειται για μία ευπάθεια στο hardware, η διαδικασία απαιτεί φυσική παρουσία στο όχημα. Αυτό θα κάνει δυσκολότερη την αντιμετώπισή της από την Tesla, αφού και η εταιρία θα χρειαστεί φυσική παρουσία στο όχημα για να το διορθώσει.

Η Tesla δε διαθέτει τμήμα επικοινωνίας και έτσι δεν έχει προσφέρει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.