Τέλος το spam στα μηνύματα του Instagram

Νέοι κανόνες φέρνουν περιορισμούς
04 Αυγούστου 2023 09:37
Τέλος το spam στα μηνύματα του Instagram

Το Instagram αναβαθμίζει τους κανόνες του για τα DMs, εξαλείφοντας πρακτικά το spam. Πλέον, οι χρήστες που εσείς δεν ακολουθείτε, περιορίζονται στη δυνατότητα αποστολής ενός και μόνο μηνύματος. Για να σας στείλουν περισσότερα, θα πρέπει πρώτα να αποδεχτείτε το αρχικό τους μήνυμα. Επιπλέον, τα αιτήματα μηνυμάτων μπορούν να αποτελούνται πλέον μόνο από κείμενο. Έτσι οι spammers και οι ενοχλητικοί, δε θα μπορούν να σας στείλουν φωτογραφίες, βίντεο ή ηχητικά μηνύματα αν δεν τους ακολουθείτε ή δεν αποδεχτείτε το πρώτο γραπτό μήνυμα.

Το Instagram ξεκίνησε να δοκιμάζει τους νέους περιορισμούς στα τέλη Ιουνίου και τώρα τους διαθέτει ευρέως. Διαθέτει ήδη άλλα εργαλεία για την καταπολέμηση του spam, όπως το εργαλείο “κρυμμένων λέξεων” το οποίο κρύβει μηνύματα με συγκεκριμένες λέξεις και emojis. Ο χρήστης προστατεύεται επίσης από μία ξαφνική αύξηση στα αιτήματα μηνυμάτων, ενώ υπάρχουν αυτοματοποιημένα φίλτρα για απάτες και spam.

Το Instagram χαρακτηρίζει αυτήν την κίνηση ως μέτρο προστασίας, ειδικότερα για τις γυναίκες, καθώς αυτές είναι που λαμβάνουν συχνά γυμνές φωτογραφίες στα DMs τους, χωρίς να το έχουν ζητήσει. Οι νέοι κανόνες βάζουν τέλος πρακτικά σε αυτήν την τακτική.

Θέλουμε ο κόσμος να νιώθει πως έχει τον έλεγχο όταν ανοίγει το inbox του. Γι’ αυτό δοκιμάζουμε νέα χαρακτηριστικά με τα οποία οι χρήστες δεν μπορούν να λάβουν εικόνες, videos ή πολλαπλά μηνύματα από κάποιον που δεν ακολουθούν, μέχρι να αποδεχτούν το αίτημά του για συζήτηση. Ευχαριστούμε την κοινότητά μας για το feedback. Θα συνεχίσουμε να ακούμε για να βρίσκουμε τρόπους να τους κάνουμε όλους να αισθάνονται ασφαλέστεροι στο Instagram. – Cindy Southworth, επικεφαλής Ασφάλειας Γυναικών στη Meta

Tags: