Η NASA εντόπισε ένα αχνό σήμα από το Voyager 2

Αφού έχασε την επαφή με αυτό
02 Αυγούστου 2023 09:37
Η NASA εντόπισε ένα αχνό σήμα από το Voyager 2

Το Voyager 2 έχασε την επαφή με τη Γη πριν λίγες μέρες και τώρα η NASA κατάφερε να εντοπίσει ένα αχνό σήμα, το οποίο επιβεβαιώνει πως το σκάφος βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία και στη σωστή τροχιά.

Στην προσπάθεια συμμετείχε μία διάταξη τεράστιων κεραιών από όλο τον κόσμο συν μερικές που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και προς ανακούφιση των επιστημόνων, το Voyager 2 εντοπίστηκε.

Το σήμα όμως που εντόπισαν είναι αχνό και το χαρακτηρίζουν ως το “χτύπο της καρδιάς” του Voyager 2. Δεν μπορούν να διαβάσουν τις πληροφορίες που στέλνονται με αυτό το σήμα.

Τώρα παράγουμε μία εντολή για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε την κεραία του σκάφους προς τη Γη, αλλά οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρές.

Για την ιστορία, το Voyager 2 εκτοξεύτηκε το 1977 και βρίσκεται τώρα 19.9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, εκτός Ηλιακού συστήματος. Περιέχει ένα χρυσό δίσκο 12 ιντσών ο οποίος περιέχει ένα χάρτη του Ηλιακού συστήματος, ένα κομμάτι ουρανίου που χρησιμεύει ως ένα ατομικό ρολόι για να επιτρέψει σε τυχόν εξωγήινους να χρονολογήσουν την εκτόξευση του σκάφους, καθώς και ηχογραφημένο υλικό με χαιρετιστήριες προσφωνήσεις σε 55 γλώσσες, ήχους της φύσης, ήχους ζώων και ένα 90λεπτο μουσικό πρόγραμμα.