Καινοτόμος κινηματογράφος θα καταγράφει βιομετρικά τις αντιδράσεις του κοινού

Το μέλλον του σινεμά
28 Ιουλίου 2023 11:39
Καινοτόμος κινηματογράφος θα καταγράφει βιομετρικά τις αντιδράσεις του κοινού

Το Instrumented Audiotorium στο Bristol του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι ο πιο καινοτόμος κινηματογράφος του κόσμου, όταν ανοίξει τις πόρτες του το 2024. Θα καταγράφει τις βιομετρικές αντιδράσεις του κοινού, όπως καρδιακός παλμός, κίνηση ματιών και εγκεφαλική δραστηριότητα, καθώς οι θεατές παρακολουθούν μία ταινία, προσφέροντας μοναδικές πληροφορίες στους δημιουργούς περιεχομένου.

Το σινεμά θα έχει 36 θέσεις και θα κοστίσει £400.000. Οι ερευνητές θα παρατηρούν επίσης και τις ηλεκτρικές ιδιότητες του δέρματος των θεατών για να καταλάβουν τις υποσυνείδητες και αισθηματικές αντιδράσεις τους.

Αν θέλουμε να καταλάβουμε αν μία νέα τεχνολογία ή νέα εμπειρία λειτουργεί, πρέπει να ρωτήσουμε το κοινό. Το Instrumented Auditorium θα μάς επιτρέψει να βλέπουμε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις αντιδράσεις του κοινού, στιγμή προς στιγμή, προσφέροντας μοναδική κατανόηση που μάς πάει πολύ παραπέρα από τις τωρινές μεθόδους ερωτηματολογίου. Είναι η πρώτη πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα του είδους της, κάτι που μας ενθουσιάζει εμάς τους επιστήμονες, αλλά για αυτούς που δουλεύουν στο δημιουργικό τομέα, η κατανόηση αυτή θα διαμορφώσει το μέλλον του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και άλλα.