Το Samsung Galaxy Z Fold 5 αποκαλύφθηκε με τιμή $1800 και αναβαθμισμένο μεντεσέ

Αυτή είναι η νέα γενιά του μεγάλου αναδιπλούμενου της Samsung
26 Ιουλίου 2023 15:39
Το Samsung Galaxy Z Fold 5 αποκαλύφθηκε με τιμή $1800 και αναβαθμισμένο μεντεσέ

Η Samsung μόλις αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο Galaxy Z Fold 5, στο δεύτερο Galaxy Unpacked σόου της για φέτος. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση της συσκευής είναι ο ολοκαίνουργιος, ειδικά σχεδιασμένος μεντεσές για την αναδίπλωση, που μειώνει το κενό, το βάρος και το συνολικό πάχος της συσκευής, επιτρέποντάς της μάλιστα να διπλώνει εντελώς επίπεδα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο λεγόμενος ‘Flex’ μεντεσές του Z Fold 5 είναι παρόμοιος με αυτόν που βρίσκεται στο νέο Z Flip 5 και έχει χαρακτηριστεί από τη Samsung ως ο "πιο ανθεκτικός" μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η εταιρία υποστηρίζει ότι προσφέρει καλύτερη εμπειρία αφής και θέασης όταν το smartphone είναι σε ανοιχτή διάταξη. Ωστόσο, η συσκευή έχει διατηρήσει συνολικά πολλά χαρακτηριστικά από το Z Fold 4, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους της οθόνης και της αναλογίας διαστάσεων, του μεγέθους της μπαταρίας, των ταχυτήτων φόρτισης και του συστήματος των καμερών. Μια διαφορά είναι πως η προστασία της οθόνης έχει αναβαθμιστεί σε Gorilla Glass Victus 2, αλλά η «τσάκιση» της συσκευής στο κέντρο παραμένει ορατή, αν και ελαφρώς λιγότερο εμφανής.

Όσον αφορά την σημαντικότερη εσωτερική αλλαγή, αυτή είναι η ενσωμάτωση του Snapdragon 8 Gen 2, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι προβλεπόμενη, δεν παύει να είναι αξιοσημείωτη. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις επιδόσεις, το αποκλειστικό Snapdragon 8 Gen 2 chip της Samsung ανεβάζει σημαντική τον πήχη. Τα benchmarks δείχνουν ότι αυτό το chips δίνει στο Z Fold 5 σημαντικό πλεονέκτημα σε φόρτα εργασίας όπως το gaming με τερματισμένες ρυθμίσεις και παράλληλα θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λόγω της αποδεδειγμένης αποδοτικότητάς του.

Παρά τις βελτιώσεις αυτές, και στο εσωτερικό πολλά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα σε σύγκριση με το Z Fold 4, όπως οι επιλογές μνήμης και αποθήκευσης και η IPX8 πιστοποίηση της συσκευής. Και φέτος, λοιπόν, το αναδιπλούμενο smartphone εξακολουθεί να μην έχει αντοχή στη σκόνη, με την Samsung να μην συνιστά τη χρήση στην παραλία ή στην πισίνα.

Το Galaxy Z Fold 5 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική με τιμή που ανέρχεται στα 1.800 δολάρια για τη βασική διαμόρφωση των 12GB/256GB, με την αναβάθμιση σε 512GB ή 1TB αποθηκευτικού χώρου να είναι διαθέσιμη με επιπλέον κόστος. Το τηλέφωνο είναι από σήμερα διαθέσιμο για προπαραγγελία μέχρι και τις 10 Αυγούστου, ενώ η επίσημη κυκλοφορία έχει δρομολογηθεί για τις 11 Αυγούστου.

Η Samsung παρουσίασε συγχρόνως και διάφορες επίσημες επιλογές θηκών για το Z Fold 5, συμπεριλαμβανομένης της Slim S Pen, Eco-Leather, Standing with Strap και Clear Gadget. Διατίθενται παράλληλα και επίσημα προστατευτικά οθόνης.