Το νέο X (Twitter) του Elon Musk απειλείται με μηνύσεις πνευματικών δικαιωμάτων

Πολλές εταιρίες έχουν το trademark
25 Ιουλίου 2023 08:41
Το νέο X (Twitter) του Elon Musk απειλείται με μηνύσεις πνευματικών δικαιωμάτων

Πολλοί αναρωτιούνται αν η επιλογή της ονομασίας X για το Twitter ήταν η σωστή απόφαση από τον Elon Musk, αφού πολλές εταιρίες - μεταξύ των οποίων η Meta και η Microsoft - έχουν ήδη πνευματικές ιδιοκτησίες με το ίδιο γράμμα.

Η πιθανότητα το Twitter να αντιμετωπίσει μηνύσεις για αυτό είναι 100%. Μόνο στις ΗΠΑ, υπάρχουν σχεδόν 900 ενεργές επιχειρήσεις που έχουν καταχωρήσει πνευματικά δικαιώματα με το γράμμα X, σε μία ευρεία γκάμα τομέων. – Josh Gerben, δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων

Οι ιδιοκτήτες αυτών των trademarks μπορούν να επικαλεστούν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ζητώντας από αποζημίωση έως και απαγόρευση χρήσης.

Η Microsoft έχει εξασφαλίσει ένα trademark του X για την επικοινωνία του Xbox, ενώ η Meta καταχώρισε το X που βλέπετε στην αριστερή πλευρά της ανωτέρω εικόνας για τομείς software και social media.

Δεδομένης της δυσκολίας προστασίας ενός και μόνο γράμματος, ειδικά ενός τόσο δημοφιλούς εμπορικά όπως το “X”, η προστασία του Twitter μάλλον θα περιοριστεί στα πολύ παρόμοια γραφικά του logo. Το logo δεν έχει κάτι πολύ ξεχωριστό, οπότε η προστασία του θα είναι πολύ περιορισμένη. – Douglas Masters, δικηγόρος της Loeb & Loeb