Ο Elon Musk αλλάζει το Twitter σε “Χ“ - Δείτε το νέο λογότυπο

“Αντίο σε όλα τα πουλάκια“ είπε ο Musk
23 Ιουλίου 2023 10:22
Ο Elon Musk αλλάζει το Twitter σε “Χ“ - Δείτε το νέο λογότυπο

Πριν από μερικές ώρες ο Elon Musk διαμήνυσε ότι αλλάζει το λογότυπο του Twitter ξεκινώντας έτσι την μεταμόρφωση πλατφόρμας στο "X", όπως θα ονομάζεται πολύ σύντομα, σχέδιο το οποίο είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που εξαγόρασε την social media πλατφόρμα. 

Το πρωί της Κυριακής ο Musk έκανε μερικά tweets που τάραξαν τον τεχνολογικό κόσμο μιας και αφορούν μια δραστική μεταμόρφωση του Twitter με τον ίδιο να γράφει ότι "Και σύντομα θα πούμε αντίο στη μάρκα του Twitter και σταδιακά, σε όλα τα πουλάκια."

Λίγα λεπτά αργότερα, ο μεγιστάνας και ιδρυτής των Space X και Tesla, ανέβασε ένα ακόλουθο tweet που ανακοίνωσε ότι "εάν αναρτηθεί μέχρι απόψε ένα αρκετά καλό λογότυπο για το X, τότε από αύριο θα το βάλουμε παντού παγκοσμίως". 

Περίπου μία ώρα μετά ο Musk επανήλθε με το...λογότυπο που είχε υποσχεθεί για το X, αναρτώντας ένα σύντομο teaser όπου το γνωστό λογότυπο με το γαλάζιο πουλί, να μεταμορφώνεται σε ένα φουτουριστικό Χ, σηματοδοτώντας έτσι ένα ακόμη βήμα προς την νέα εποχή της πλατφόρμας. 

To όραμα του μεγιστάνα του Twitter είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά τον περασμένο Οκτώβριο όταν άλλαξε το επαγγελματικό όνομα του Twitter σε X Corp, καθώς το σχέδιό του είναι να το μετατρέψει σε μία "σούπερ εφαρμογή" σαν το WeChat της Κίνας, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να επικοινωνεί, να παραγγέλνει φαγητό, να αγοράζει αγαθά και προϊόντα και άλλα πολλά. 

Υπό την καθοδήγηση του Musk, το Twitter είχε τα σκαμπανεβάσματά του και αντιμετώπισε μέχρι και σφοδρό ανταγωνισμό τελευταία από το Threads της Meta και του Mark Zuckerberg. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η νεοσύστατη social media πλατφόρμα του Mr. Facebook κατέγραψε αριθμούς ρεκόρ εγγραφών χρηστών και πρέπει να βρει ένα τρόπο να διατηρήσει τον κόσμο που προσέλκυσε, μιας και μετράει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες, όντας η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη social media πλατφόρμα στην ιστορία.