Mark Zuckerberg: Απάντησε για τη μεγάλη «βουτιά» των χρηστών του Threads

Καθησυχαστικές δηλώσεις από τον ιδρυτή της Meta
18 Ιουλίου 2023 20:24
Mark Zuckerberg: Απάντησε για τη μεγάλη «βουτιά» των χρηστών του Threads

Όπως σας ενημερώσαμε, παρόλο που ο μεγάλος ανταγωνιστής του Twitter, το Threads, ξεκίνησε με ένα ασύλληπτο ρεκόρ, οι ενεργοί χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και ο χρόνος τους σε αυτό μειώθηκε κατακόρυφα στις ημέρες που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της ερευνητικής εταιρίας Sensor Tower, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες μειώθηκαν από το μέγιστο των 45 εκατομμυρίων κατά το ντεμπούτο του Threads στις 6 Ιουλίου σε 28 εκατομμύρια στις 13 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 38% περίπου. Παράλληλα, ο χρόνος που δαπανήθηκε ανά χρήστη στην εφαρμογή μειώθηκε από 20 λεπτά στις 7 Ιουλίου σε περίπου 5 λεπτά στις 11 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει μείωση της χρήσης της τάξεως του 75% μέσα σε μόλις 4 ημέρες.

Αμέσως, λοιπόν, ξεκίνησαν τα σχόλια πως η πλατφόρμα «απέτυχε», με πολλούς χρήστες να ψάχνουν να βρουν το «γιατί». Τελικά, θέση πήρε και το μεγάλο αφεντικό της Meta, o  Mark Zuckerberg. Ο μεγιστάνας επικεφαλής του tech κολοσσού ήρθε να καθησυχάσει τον κόσμο, τονίζοντας πως η εταιρία του έχει δοκιμάσει πολλές φορές την πορεία που διαγράφει με το Threads, αφού παρόμοια στρατηγική είχε και με τα Reels, τα Stories κ.α.

Αναλυτικότερα, ο Zuckerberg έγραψε:

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον τρόπο με τον οποίο ενώνεται η κοινότητα του Threads. Η ανάπτυξη όταν κυκλοφόρησε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι 10 εκατομμύρια άνθρωποι επιστρέφουν καθημερινά. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι περιμέναμε. Μέσα στο υπόλοιπο της χρονιάς θα εστιάσουμε στη βελτίωση των βασικών χαρακτηριστικών και στη διατήρηση αυτή της κοινότητας. Θα χρειαστεί χρόνος για να σταθεροποιηθεί, αλλά μόλις το καταφέρουμε αυτό, τότε θα επικεντρωθούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της κοινότητας. Έχουμε εκτελέσει αυτό το πλάνο πολλές φορές (FB, IG, Stories, Reels, κ.λπ.) και είμαι σίγουρος ότι και το Threads βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Μένει να δούμε, λοιπόν, τι επιφυλάσσει το μέλλον του Threads και πώς θα διαχειριστεί τη βουτιά αυτή η Meta. Παράλληλα, η εφαρμογή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην Ευρώπη, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποια θα είναι η πορεία της στη γηραιά ήπειρο.