To Threads της Meta ξεκίνησε με ρεκόρ, αλλά χάνει ραγδαία χρήστες

Ανεπηρέαστο φαίνεται να έμεινε το Twitter
17 Ιουλίου 2023 17:57
To Threads της Meta ξεκίνησε με ρεκόρ, αλλά χάνει ραγδαία χρήστες

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα το Threads, το νέο κοινωνικό δίκτυο της Meta, έκανε το ντεμπούτο του και μέσα σε λίγες ώρες έσπασε ένα τρομερό ρεκόρ: έφτασε γρηγορότερα από κάθε άλλο social media και τεχνολογία γενικότερα, τους 100 εκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, μετά από αυτό το σαρωτικό ντεμπούτο, τα νούμερα πήραν την κατηφόρα και μάλιστα η βουτιά ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα, νέες λεπτομέρειες ήρθε να φέρει στα φώτα της δημοσιότητας η ερευνητική εταιρία Sensor Tower, η οποία είναι μια από τις πιο έμπιστες όσον αφορά τις αγορές των mobile εφαρμογών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα στατιστικά της, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες μειώθηκαν από το μέγιστο των 45 εκατομμυρίων κατά το ντεμπούτο του Threads στις 6 Ιουλίου σε 28 εκατομμύρια στις 13 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 38% περίπου. Παράλληλα, ο χρόνος που δαπανήθηκε ανά χρήστη στην εφαρμογή μειώθηκε από 20 λεπτά στις 7 Ιουλίου σε περίπου 5 λεπτά στις 11 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει μείωση της χρήσης της τάξεως του 75% μέσα σε μόλις 4 ημέρες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το Twitter έμεινε πρακτικά εντελώς αμετάβλητο στο πλαίσιο αυτή της περιόδου.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι που έκαναν ενδεχομένως αρκετούς χρήστες να εγκαταλείψουν την εφαρμογή. Αρχικά, το concept του εν λόγω social media μπορεί να μην ήταν ελκυστικό για πολλούς χρήστες που μεταπήδησαν από το Instagram, το οποίο βασίζεται κυρίως στις φωτογραφίες και όχι στο κείμενο. Παράλληλα, πολλοί έκαναν παράπονα πως η εφαρμογή δεν ήταν έτοιμη, με περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων χαρακτηριστικών και λειτουργιών.

Μένει να δούμε, λοιπόν, τι επιφυλάσσει το μέλλον του Threads και πώς θα διαχειριστεί τη βουτιά αυτή η Meta. Παράλληλα, η εφαρμογή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην Ευρώπη, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποια θα είναι η πορεία της στη γηραιά ήπειρο.