Η AI ήδη χρησιμοποιείται για hacking και παραπληροφόρηση

Επίσημες δηλώσεις από τον Καναδά
21 Ιουλίου 2023 11:57
Η AI ήδη χρησιμοποιείται για hacking και παραπληροφόρηση

Κορυφαίος αξιωματούχος της κυβερνοασφάλειας του Καναδά δήλωσε στο Reuters πως οι hackers και οι προπαγανδιστές χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν κακόβουλο λογισμικό, να συντάξουν phishing emails και να διασπείρουν την παραπληροφόρηση online.

Ο Sami Khoury, επικεφαλής του Canadian Centre for Cyber Security, αποκάλυψε πως η υπηρεσία του έχει ανακαλύψει χρήση AI σε αυτούς τους τομείς, χωρίς να προσφέρει όμως λεπτομέρειες.

Η Europol είχε επίσης συντάξει μία αναφορά τον προηγούμενο μήνα, λέγοντας πως μοντέλα όπως το ChatGPT έχουν καταστήσει εφικτή την πλαστοπροσωπία οργανισμών ή ατόμων με πολύ ρεαλιστικό τρόπο, ακόμα κι αν ο δημιουργός έχει ελάχιστη γνώση Αγγλικών.

Ο Khoury τόνισε πως η χρήση AI για σύνταξη κακόβουλου κώδικα είναι από τώρα μία πραγματικότητα, ωστόσο βρίσκεται στα πρώιμα στάδιά της.

Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος επειδή χρειάζονται πολλά για να γράψεις ένα καλό exploit. Το ανησυχητικό είναι πως τα AI μοντέλα εξελίσσονται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να προβλέψεις την κακόβουλη δυναμική τους πριν κυκλοφορήσει στο internet. Ποιος ξέρει τι μας περιμένει στη γωνία...