Η Meta μπλοκάρει τους Ευρωπαίους που κατεβάζουν το Threads μέσω VPN

Επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρία
16 Ιουλίου 2023 10:47
Η Meta μπλοκάρει τους Ευρωπαίους που κατεβάζουν το Threads μέσω VPN

Η επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής Threads της Meta δεν έχει γίνει ακόμα στην Ευρώπη, πολλοί ήταν αυτοί όμως που έσπευσαν να τη δοκιμάσουν μέσω κάποιας VPN υπηρεσίας. Τώρα, η Meta επιβεβαίωσε πως μπλοκάρει χρήστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίοι έχουν πρόσβαση στη νέα της υπηρεσία μέσω VPN.

Η επιβεβαίωση έρχεται μετά από αναφορές χρηστών οι οποίοι βλέπουν πως το περιεχόμενο, οι ειδοποιήσεις και τα προφίλ χρηστών δε λειτουργούν σωστά. Η Meta λέει πως παίρνει μέτρα για να σταματήσει την πρόσβαση στα Threads από χρήστες σε ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η εφαρμογή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη. Τονίζει ωστόσο πως η Ευρώπη παραμένει μία “πολύ σημαντική αγορά” για την εταιρία και ελπίζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής σύντομα, χωρίς όμως να προσφέρει ένα πιο ακριβές χρονικό πλαίσιο.

Τα Threads είναι διαθέσιμα για χρήστες σε πάνω από 100 χώρες, ωστόσο οι αυστηρή νομοθεσία της Ευρώπης κάνει επιφυλακτική την Meta για κυκλοφορία στην επικράτειά της, αφού θέλει να σιγουρευτεί πως συμβαδίζει με το Digital Markets Act για να αποφύγει τυχόν πρόστιμα.