Θύμα επίθεσης hackers η Razer - Πήγαν να πουλήσουν κωδικούς και βάση δεδομένων

Τι απάντησε η γνωστή εταιρία gaming περιφερειακών
11 Ιουλίου 2023 16:51
Θύμα επίθεσης hackers η Razer - Πήγαν να πουλήσουν κωδικούς και βάση δεδομένων

Θύμα επίθεσης hackers έπεσε η Razer, με τους επίδοξους κακοποιούς να προσπαθούν να πουλήσουν τα δεδομένα που κλάπηκαν στην πορεία στη μαύρη αγορά του διαδικτύου. Σύμφωνα με το Falconfeeds.io, εκεί όπου έγινε για πρώτη φορά η αναφορά του περιστατικού επίθεσης, ένας hacker ισχυρίστηκε ότι πουλούσε την βάση δεδομένων του Razer.com, τον πηγαίο κώδικα, τα κλειδιά πιστοποίησης και άλλα πολλά. 

Η αυθεντικότητα αυτών των ισχυρισμών του hacker δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2020, η Razer είχε υποστεί μεγάλη παραβίαση δεδομένων, με πάνω από 100.000 λογαριασμούς που κλάπηκαν τα στοιχεία τους. 

Ο εν λόγω hacker ζητούσε αμοιβή ύψους $100.000 δολαρίων αλλά σε Monero, ένα γνωστό κρυπτονόμισμα που υπόσχεται πλήρη ανωνυμία στις συναλλαγές. 

Από την πλευρά της η Razer απάντησε στο tweet του @FalconFeeds δηλώνοντας ότι έχει επίγνωση του θέματος και τις "πιθανής παραβίασης" και ότι "διερευνά" το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι αν διατηρείται Razer λογαριασμό να κάνετε μια αλλαγή των κωδικών σας.

Tags: