Τα Threads δεν είναι τελικά τόσο φιλικά όσο θα ήθελε η Meta

Γίνονται το ίδιο τοξικά όσο το Twitter
09 Ιουλίου 2023 11:11
Τα Threads δεν είναι τελικά τόσο φιλικά όσο θα ήθελε η Meta

Ο κύριος διαχωρισμός του Threads με το Twitter, σύμφωνα πάντα με τον Mark Zuckerberg, είναι πως το Threads θα προσφέρει μια πιο φιλική εμπειρία χρήσης σε σχέση με το πολλές φορές τοξικό Twitter.

Σίγουρα θέλουμε να επικεντρωθούμε στην ευγένεια και να κάνουμε τα Threads ένα φιλικό μέρος. – Mark Zuckerberg

Μέσα στις δύο πρώτες μέρες κυκλοφορίας τους, τα Threads έχουν συγκεντρώσει πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς όπως στις άλλες πλατφόρμες της Meta. Με την εφαρμογή να είναι πιο υποστηρικτική στο δημόσιο διάλογο από τις άλλες υπηρεσίες της Meta, είναι λογικό να προσελκύσει κόσμο που ενδιαφέρεται για ειδήσεις, αλλά η εταιρία θέλει να επικεντρωθεί σε πιο “ελαφριά” θέματα, όπως τα σπορ, η μουσική, η μόδα και το design.

Η πραγματικότητα όμως φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετική, αφού μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία τους, τα Threads γέμισαν με posts για Illuminati, σατανιστές δισεκατομμυριούχους, οι χρήστες εξαπέλυαν προσβολές μεταξύ τους και μάχονταν παθιασμένα για ένα σωρό θέματα, από την ισότητα των φύλων μέχρι τη βία στην Παλαιστίνη. Πολλά posts κατέβηκαν ως ψευδείς πληροφορίες, ενώ αρκετά επανήλθαν online μετά από reports.