Η AI διαφήμιση της Jennifer Lopez μάς δίνει μια γεύση από το…τρομακτικό μέλλον (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίστε την Jen AI
07 Ιουλίου 2023 20:30
Η AI διαφήμιση της Jennifer Lopez μάς δίνει μια γεύση από το…τρομακτικό μέλλον (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα νέα επεισόδια της σειράς Black Mirror που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, σίγουρα μας έδωσαν μια γεύση από το μέλλον που μας περιμένει με μερικές πιο αμφιλεγόμενες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. Τώρα, κάτι αντίστοιχο έγινε όντως πραγματικότητα από την εταιρία Virgin Voyages, η οποία διοργανώνει κρουαζιέρες.

Γνωρίστε την Jen AI. Μια ψηφιακή εκδοχή της Jennifer Lopez, η οποία έχει τη φυσιογνωμία και τη φωνή της πασίγνωστης τραγουδίστριας. Η Virgin Voyages συνεργάστηκε με την πραγματική Lopez για να δημιουργήσει αυτή την ψηφιακή εκδοχή, καταγράφοντας ώρες πλάνων της και ηχογραφήσεων της φωνής της.

Ο ρόλος της Jen AI είναι να στέλνει προσωποποιημένες προσκλήσεις. Συγκεκριμένα, όσοι ενδιαφέρονται για τις κρουαζιέρες της Virgin Voyages μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα της να προτείνουν κάποιο ταξίδι και να στείλουν προσωποποιημένες προσκλήσεις στα άτομα που θέλουν να τους συνοδεύσουν, με τη φωνή και την εμφάνιση της ‘J Lo’. Φυσικά, υπάρχουν όρια και μέτρα ασφαλείας για να μην γίνει κατάχρηση της τεχνολογίας, αλλά σίγουρα η Jen AI δείχνει τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον.

Ήδη σας είχαμε ενημερώσει για τους AI-κλώνους που κάνουν διάφοροι influencers και όπως φαίνεται η τάση αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στους internet celebrities. Προφανώς ακόμη είναι σχετικά εύκολο να καταλάβει κανείς πότε μιλά ή βλέπει μια AI, αλλά σίγουρα η εποχή που η διάκριση δε θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση είναι προ των πυλών.

Σε περίπτωση που θέλετε να πειραματιστείτε, η AI εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρίας, voyagewithjen.ai, ενώ παρακάτω ακολουθεί και το χιουμοριστικό διαφημιστικό που συνόδευσε την έναρξη της προωθητικής καμπάνιας της Virgin Voyages.