Τα Xiaomi 14 θα είναι από τα πρώτα τηλέφωνα που θα έχουν τον πιο ισχυρό επεξεργαστή σε Android

Με τον Snapdragon 8 Gen 3
04 Ιουλίου 2023 09:24
Τα Xiaomi 14 θα είναι από τα πρώτα τηλέφωνα που θα έχουν τον πιο ισχυρό επεξεργαστή σε Android

Πρόσφατα έγινε το παγκόσμιο λανσάρισμα των Xiaomi 13 και τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες για τις επόμενες ναυαρχίδες της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, το Digital Chat Station που έχει μοιραστεί και στο παρελθόν διάφορες πληροφορίες αναφέρει τώρα τι θα περιλαμβάνει η σειρά Xiaomi 14.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του Digital Chat Station, λοιπόν, τα Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Pro θα γίνουν διαθέσιμα -τουλάχιστον στην Κίνα- αυτόν τον Νοέμβριο και θα έχουν στο εσωτερικό τους τον πανίσχυρο Snapdragon 8 Gen 3, ο οποίος θα αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο στο ειδικό event της Qualcomm στην Χαβάη. Ναι, τα τηλέφωνα της Xiaomi θα είναι από τα πρώτα Android που θα κυκλοφορήσουν με το ολοκαίνουργιο chip.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, το νέο chipset θα διαθέτει μια νέα αρχιτεκτονική 1+5+2 πυρήνες αντί του 1+2+2+3 που χρησιμοποιείται στις σειρές Snapdragon 8 Gen 1 και Gen 2. Επιπροσθέτως ακούγεται ότι ο Gen 3 θα έχει το CPU Cortex-X4 ως κεντρικό πυρήνα που θα αγγίζει τα 3.7GHz, με ακόμη πέντε και δύο βασικούς πυρήνες. O αριθμός μοντέλου θα είναι ο SM8650 και η GPU θα ονομάζεται Adreno 750.

Snapdragon 8 Gen 3: Η Qualcomm ετοιμάζεται για την αποκάλυψη του νέου high-end chipset

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με όλα αυτά που ακούγονται, το απλό Xiaomi 14 θα έχει 4.860mAh στην μπαταρία που θα φορτίζει με 90W γρήγορη φόρτιση και 50W σε ασύρματη. Από την άλλη, το Xiaomi 14 Pro θα υπποστηρίζει 120W ενσύρματη φόρτιση, 50W στην ασύρματη φόρτιση και θα έχει 5.000mAh.

Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Tags: