Gfycat: Κλείνει η δημοφιλής GIF πλατφόρμα

Αμέσως μετά το καλοκαίρι
03 Ιουλίου 2023 11:38
Gfycat: Κλείνει η δημοφιλής GIF πλατφόρμα

Το Gfycat, μια πλατφόρμα που φιλοξενεί εκατομμύρια GIFs και memes, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία της την 1η Σεπτεμβρίου του 2023. Η εταιρία προέτρεψε τους χρήστες της να αποθηκεύσουν το περιεχόμενό τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας, μετά την οποία όλο το περιεχόμενο και τα δεδομένα του Gfycat θα διαγραφούν από τους servers της.

Το Gfycat ιδρύθηκε το 2015 και απέκτησε γρήγορα δημοτικότητα μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, ειδικά στην Ευρώπη, που ήθελαν να εκφραστούν με αστεία η δημιουργικά κλιπ. Το Gfycat είχε πάνω από 180 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες το 2017, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται από τότε στα 220 εκατομμύρια.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες το Gfycat ταλαιπωρήθηκε από τεχνικά ζητήματα, κενά ασφαλείας και έλλειψη υποστήριξης. Τον Μάιο του 2023, η πλατφόρμα δεν ήταν προσβάσιμη για πέντε ημέρες εξαιτίας ληγμένων πιστοποιητικών ασφαλείας, τα οποία εμπόδιζαν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης να φορτώσουν το περιεχόμενό της. Οι χρήστες ανέφεραν επίσης προβλήματα με το ανέβασμα GIFs, την προβολή των λογαριασμών τους και την επικοινωνία με την ομάδα του Gfycat.

Ο λόγος για το κλείσιμο του Gfycat δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά μπορεί να σχετίζεται με την εξαγορά του από τη Snap Inc. τη μητρική εταιρεία του Snapchat, η οποία προφανώς αμέλησε να συντηρήσει και να ενημερώσει την πλατφόρμα.

Αυτή τη στιγμή, η κεντρική σελίδα του Gfycat περιλαμβάνει το εξής μήνυμα:

Tags: