Το Facebook εξαγοράζει το GIPHY για να το ενσωματώσει στο Instagram

Θα βρίσκετε πιο εύκολα το τέλειο GIF για το Story σας
17 Μαΐου 2020 10:54
Το Facebook εξαγοράζει το GIPHY για να το ενσωματώσει στο Instagram

Τα αρχεία GIF παίζουν σημαντικό ρόλο στη σημερινή μας επικοινωνία και μία από τις μεγαλύτερες σελίδες με τέτοιο περιεχόμενο μόλις εξαγοράστηκε από το Facebook. Με ανακοίνωσή του το Facebook καλωσορίζει το GIPHY στην οικογένειά του και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα του Instagram.

Το GIPHY, ο ηγέτης της οπτικής έκφρασης και δημιουργίας, μπαίνει στην εταιρία του Facebook σήμερα ως μέρος της ομάδας του Instagram. Το GIPHY κάνει τις καθημερινές συζητήσεις πιο διασκεδαστικές και έτσι σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε τη GIF βιβλιοθήκη του στο Instagram και σε άλλες εφαρμογές μας, ώστε οι άνθρωποι να βρίσκουν τον τρόπο που τους ταιριάζει για να εκφραστούν.

Το Facebook σημειώνει πως το GIPHY θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε έως τώρα και πως άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν το API του GIPHY θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για την ώρα.

Το Facebook δεν αποκάλυψε το ύψος της συμφωνίας, το Axios όμως ανέφερε πως ανέρχεται στα $400 εκατομμύρια σύμφωνα με τις πηγές του. Να σημειωθεί πως η αξία του GIPHY εκτιμήθηκε στα $600 εκατομμύρια το 2016 και έκτοτε έχει ανέβει άλλα $150 εκατομμύρια.