Το Nokia G42 είναι γεγονός με μεγάλη μπαταρία και ελκυστική τιμή

Η νέα συσκευή της HMD
28 Ιουνίου 2023 19:10
Το Nokia G42 είναι γεγονός με μεγάλη μπαταρία και ελκυστική τιμή

Η HMD ανακοίνωσε το Nokia G42, ένα ολοκαίνουργιο smartphone, το οποίο είναι και το πρώτο 5G τηλέφωνο της εταιρίας που μπορεί να κατασκευαστεί και από τον ίδιο τον χρήστη, χάρη στη συνεργασία της με το iFixit.

Το τηλέφωνο έρχεται με μία HD+ IPS LCD οθόνη των 6,5 ιντσών που προσφέρει και 90Hz στο ρυθμό ανανέωσης για ομαλότερο σερφάρισμα και όχι μόνο. Στο μπροστινό πάνω μέρος της οθόνης θα βρείτε και μία selfie κάμερα των 8MP, ενώ όλη η οθόνη προστατεύεται με Gorilla Glass 3.

Στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρείτε μία κεντρική κάμερα στα 50MP (f/1.8) μαζί με δύο ακόμη φακούς macro και για καλύτερο βάθος στις λήψεις σας και ανέρχονται στα 2MP. Το G42 τρέχει με τον Snapdragon 480+ της Qualcomm και μπορείτε να το προμηθευτείτε με 4 ή 6GB RAM, αλλά μόνο με 128GB στον αποθηκευτικό χώρο, αν και αυτός μπορεί να μεγαλώσει μέσα από microSD κάρτα.

Το G42 τρέχει με το Android 13 και η HMD υπόσχεται να φέρνει για δύο χρόνια OS ενημερώσεις και για τρία χρόνια security patches. Η μπαταρία του ανέρχεται στα 5.000mAh με 20W γρήγορη φόρτιση, ενώ η HMD επισημαίνει ότι θα μπορεί να σας κρατήσει για τρεις ημέρες κανονικής χρήσης.

Η συσκευή υποστηρίζει 3.5 headphone jack, έχει IP52 πιστοποίηση και τον σαρωτή για το δαχτυλικό αποτύπωμα θα τον βρείτε στο πλαινό μέρος.

Το Nokia G42 θα γίνει διαθέσιμο σε μωβ και γκρι χρώμα με την τιμή του να αγγίζει τα €249 για τα 6/128GB.

Tags: