Το TikTok βάζει τέλος στον κλώνο του BeReal

Μόλις 9 μήνες μετά το λανσάρισμά του
27 Ιουνίου 2023 16:40
Το TikTok βάζει τέλος στον κλώνο του BeReal

Άδοξο και πρόωρο τέλος βάζει το TikTok στον "κλώνο" του BeReal που είχε ονομάσει ως "TikTok Now" σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω ειδοποίησης στην ίδια την εφαρμογή. 

Δεκάδες χρήστες στα social media μοιράστηκαν screenshots από την ειδοποίηση που τους ήρθε στα κινητά με την ByteDance -μητρική εταιρία του TikTok- να αναγράφει ότι "ενημερώνει την εμπειρία του TikTok και διακόπτει την λειτουργία του TikTok Now". Η είδηση της διακοπής λειτουργίας του TikTok Now έρχεται περίπου 9 μήνες μετά το λανσάρισμά του, χωρίς ωστόσο η ByteDance να ξεκαθαρίζει πότε ακριβώς θα πάψει η λειτουργία του. 

Ο τρόπος λειτουργίας του TikTok Now ήταν πρακτικά ίδιος με αυτόν του BeReal, που έφερε αυτό το trend, στο οποίο ζητούσε από τους χρήστες να καταγράψουν σε φωτογραφία μια στιγμή της μέρας τους με την μπροστινή και την οπίσθια κάμερα του κινητού τους. Η διαφορά με το BeReal είναι ότι πρόσθετε τη δυνατότητα ανεβάσματος βίντεο 10 δευτερολέπτων. Στις ΗΠΑ το TikTok Now ήταν ενσωματωμένο εντός της βασικής εφαρμογής, ενώ σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως και στην Ελλάδα, είχε κυκλοφορήσει ως ξεχωριστή εφαρμογή "TikTok Now" σε iOS και Android. 

Οι λόγοι πίσω από το τέλος του TikTok Now δεν γνωστοποιήθηκαν από πλευράς ByteDance αλλά σίγουρα ένας λόγος είναι πως το άλλοτε viral κοινωνικό δίκτυο, δεν είναι τόσο viral πλέον. Σύμφωνα με άρθρο των New York Times οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες του BeReal σημείωσαν πτώση του 61% από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023. Στατιστικά του Apptopia συγκεκριμένα αναφέρουν ότι από τους 15 εκατομμύρια χρήστες, τον περασμένο Μάρτιο το BeReal είχε κάτω απο 6 εκατομμύρια. 

Το BeReal, μάλιστα, είχε ανακηρυχθεί ως η κορυφαία iPhone εφαρμογή του 2022 στο App Store από την Apple.