Ο 14χρονος Ahmed Mohamed συνελήφθη από την αστυνομία σύμφωνα με το Dallas News, αφού θέλησε να δείξει το αυτοσχέδιο ρολόι του στον καθηγητή μηχανολογίας του σχολείου του. Ο καθηγητής τον συμβούλεψε να μη δείξει τη συσκευή του σε άλλους καθηγητές, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε αργότερα, πίστεψαν πως πρόκειται για αυτοσχέδια βόμβα και κάλεσαν την αστυνομία.
Κατόπιν συνελήφθη από 4 αστυνομικούς οι οποίοι τον παρέδωσαν με χειροπέδες στο κέντρο κράτησης ανηλίκων, πριν αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του και επιστρέψει στην ασφάλεια της οικογένειας του, η οποία κινείται ήδη νομικά εναντίον του σχολείου.

Το θέμα προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμα και του Mark Zuckerberg, οποίος στάθηκε στο πλάι του μικρού Ahmed και τον κάλεσε να συναντηθούν από κοντά.

Δεν ήταν ο μόνος όμως που κάλεσε τον Ahmed αφού και ο ίδιος ο Πρόεδρος Obama τον κάλεσε στο Λευκό Οίκο με τον μικρό να αποδέχεται την πρόσκληση του.

Τέλος, ακόμα και η Google τον κάλεσε στο δικό της Science Fair.

Must Read
Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη βραχογραφία στη Βρετανία
Το νέο Quick Share της Google έφτασε σε περισσότερα Android
Θιβέτ: Τεράστιες κόκκινες λάμψεις εμφανίστηκαν πάνω από καταιγίδα (BINTEO)