iOS 17 vs iOS 16: Συγκριτικό βίντεο για την απόδοση σε διάφορα iPhone μοντέλα

Πρώτες δοκιμές με τη beta έκδοση
22 Ιουνίου 2023 13:12
iOS 17 vs iOS 16: Συγκριτικό βίντεο για την απόδοση σε διάφορα iPhone μοντέλα

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη beta του iOS 17, της επερχόμενης μεγάλης ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος των iPhone, η οποία φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά.

Προφανώς, μια από τις πρώτες σκέψεις των χρηστών για όλες τις μεγάλες ενημερώσεις είναι αν υπάρχουν διαφορές στην απόδοση. Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα ήρθε να απαντήσει το YouTube κανάλι iAppleBytes, το οποίο πραγματοποίησε ένα αναλυτικό speed test που βάζει δίπλα δίπλα την δοκιμαστική έκδοση του iOS 17 και το iOS 16.5 και μάλιστα σε διάφορα iPhone μοντέλα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η σύγκριση πραγματοποιήθηκε σε παλαιότερα iPhone, συμπεριλαμβανομένων των iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 και iPhone 13. Στο πλαίσιό της αξιολογήθηκαν βασικοί τομείς του λειτουργικού, όπως το πόσο γρήγορα ανοίγουν οι συσκευές, ο χρόνος εκκίνησης των εφαρμογών και η ταχύτητα περιήγησης στα διάφορα μενού.

Περνώντας στα αποτελέσματα, πάνω κάτω η απόδοση ήταν παρόμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφορές. Ξεκινώντας με το iPhone XR, αυτό που έτρεχε το iOS 16.5 άνοιξε πιο γρήγορα από ό,τι όταν έτρεχε το iOS 17 beta 1. Οι χρόνοι εκκίνησης εφαρμογών ήταν παρόμοιοι, αλλά το iOS 17 beta 1 παρουσίασε μερικά μικρά κολλήματα και καθυστερήσεις.

Από την άλλη, το iPhone 11 άνοιξε γρηγορότερα με το iOS 17 beta 1, αλλά εμφάνισε επίσης περιστασιακά κολλήματα και μεγαλύτερους χρόνους φόρτωσης για το περιεχόμενο των εφαρμογών. Για το iPhone 12, ο χρόνος εκκίνησης της συσκευής ήταν ταχύτερος με το iOS 17 beta 1, αν και οι χρόνοι εκκίνησης εφαρμογών και φόρτωσης περιεχομένου ήταν οριακά πιο αργοί σε σύγκριση με το iOS 16.5.

Τέλος, το iPhone 13 παρουσίασε πιο αργούς χρόνους εκκίνησης και μικρές καθυστερήσεις στις κινούμενες εικόνες και στα animations με το iOS 17 beta 1. Συνολικά πάντως, οι επιδόσεις φάνηκαν αρκετά παρόμοιες μεταξύ του iOS 16.5 και του iOS 17 beta 1, το καθένα με τα δικά του μικρά προβλήματα και πλεονεκτήματα.

Φυσικά, όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι το iOS 17 βρίσκεται επί του παρόντος σε beta στάδιο, όποτε είναι αναμενόμενο να υπάρχουν απροσδόκητα σφάλματα και μειωμένες επιδόσεις. Καθώς η ανάπτυξη συνεχίζεται, η Apple αναμένεται να διορθώσει τα όποια θέματα και να βελτιώσει ακόμη περισσότερη την απόδοση για την τελική κυκλοφορία αργότερα φέτος, τον Σεπτέμβριο, μαζί με τη νέα σειρά iPhone 15.

Ακολουθεί το εν λόγω βίντεο.

Tags: