Ο xQc υπέγραψε “χρυσό“ συμβόλαιο $100 εκατομμυρίων για να κάνει livestreams στο Kick

Συμβόλαιο το οποίο δεν είναι καν αποκλειστικό για την πλατφόρμα
17 Ιουνίου 2023 13:30
Ο xQc υπέγραψε “χρυσό“ συμβόλαιο $100 εκατομμυρίων για να κάνει livestreams στο Kick

Ο διάσημος streamer και πρώην επαγγελματίας παίκτης του Overwatch, Felix "xQc" Lengyel υπέγραψε ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια που έγιναν ποτέ στην ιστορία των livestreaming υπηρεσιών και όχι μόνο, με την πλατφόρμα του Kick που αναδύεται ως τον μεγάλο ανταγωνιστή του Twitch. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times το συμβόλαιο του xQc με το Kick διάρκειας δύο ετών, αγγίζει τα $70 εκατομμύρια δολάρια αλλά υπάρχουν διάφορες ρήτρες στο συμβόλαιό του με τα οποία μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα $100 εκατομμύρια δολάρια. Το καλύτερο για τον ίδιο είναι πως δεν πρόκειται για ένα αποκλειστικό συμβόλαιο και έτσι δε δεσμεύεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Kick, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση του Ninja με την αποκλειστική συνεργασία του με την υπηρεσία Mixer.

Πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί παράλληλα να διατηρεί το κοινό και τα έσοδά του από το κανάλι του στο Twitch, εκεί όπου τα streams του φέρνουν δεκάδες χιλιάδες θεατές κάθε εβδομάδα. Επίσης, θα μπορεί να φτιάχνει περιεχόμενο και για το YouTube και το TikTok. Από άποψη εσόδων το Kick πληρώνει μεγαλύτερο μερίδιο στους δημιουργούς σε σχέση με το Twitch. Εκεί όπου το Twitch παίρνει το 50% (ή και το 30% σε περιπτώσεις), το Kick παίρνει μόλις ένα 5% των εσόδων. Βέβαια, οι προβολές του Kick γενικότερα απέχουν έτη φωτός από αυτές του Twitch, το οποίο σημειώνει 140 εκατομμύρια επισκέψεις μηνιαίως

Δείτε το σχετικό trailer της ανακοίνωσης της μεταγραφής του xQc στο Kick: 

Ο μάνατζερ του xQc, Ryan Morrison, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή έγινε με επίκεντρο τον ίδιο τον δημιουργό, ούτως ώστε οι fans του να μην αναστατωθούν από πολλές αλλαγές. Δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία xQc-Kick είναι "ένα από τα κορυφαία 25 deals που υπεγράφησαν ποτέ για ταλέντο, συμπεριλαμβανομένου και του αθλητισμού." 

Πρόσφατα και ένας φίλος του xQc, ο streamer Kai Cenat υπέγραψε ένα παχυλό συμβόλαιο με την υπηρεσία Rumble, το οποίο επίσης δεν τον κλειδώνει στην υπηρεσία. Για την ιστορία, το Kick ανήκει στην Stake, ένα μεγάλο site online τζόγου που είχε μπει στο στόχαστρο του Twitch στην "slots" κατηγορία και εν τέλεια αποκλείστηκε από την πλατφόρμα.