Έρχεται το Dislike στο Facebook

Αλλαγή πολιτικής από τον Mark Zuckerberg
16 Σεπτεμβρίου 2015 07:40
Έρχεται το Dislike στο Facebook

Ο δημιουργός και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ερωταπαντήσεων, πως η εταιρία του εργάζεται στην εισαγωγή ενός dislike button. “Νομίζω πως ο κόσμος ζητούσε το dislike button για πολλά χρόνια. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, καθώς σήμερα είναι η μέρα που μπορώ να πω πως εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και το πραγματοποιούμε” ήταν τα λόγια του.

Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για εκτεταμένη αρνητικότητα με το dislike button, κάτι το οποίο φοβάται ο Zuckerberg πως θα ωθήσει πολλούς χρήστες του Facebook να το εγκαταλείψουν. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν και τα dislikes στα πληρωμένα posts εταιριών που εμφανίζονται στο News Feed σας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο τρόπος χρήσης του, καθώς ο Zuckerberg θέλει να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος έκφρασης ενσυναίσθησης και συμπόνιας όταν το like είναι κοινωνικά ακατάλληλο, ένα dislike σε ένα λυπηρό post ενός φίλου και όχι ως τρόπος παρενόχλησης η υποβιβασμού κάποιου. “Δε θέλουμε να κάνουμε το Facebook ένα forum στο οποίο οι άνθρωποι βαθμολογούν με συν και πλην τα posts”, κάνοντας έμμεση αναφορά στο Reddit. “Αυτό δε φαίνεται να είναι το είδος της κοινωνίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Κανείς δε θέλει να μοιραστεί μια σημαντική στιγμή του κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να απορριφθεί από κάποιον με dislike”.