Νέα ρομποτική μέλισσα μπορεί να είναι το μέλλον της τεχνητής επικονίασης
Ερευνητές του Washington State University ανέπτυξαν ένα νέο τύπο ρομποτικής μέλισσας που ονόμασαν Bee++. Η εκπληκτική αυτή δημιουργία φέρνει μία σημαντική πρόοδο στον τομέα της μικροσκοπικής ρομποτικής, αφού παρέχει για πρώτη φορά πτήση με έξι βαθμούς ελευθερίας.
Τα τέσσερα φτερά του ρομπότ είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και mylar και ελέγχονται από έναν πανάλαφρο ενεργοποιητή, παρέχοντας πτήση προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και περιστροφή εκτροπής.
Η ανάπτυξη του Bee++ διήρκησε χρόνια και σκοπεύει να προσφέρει ένα τεχνητό έντομο που θα φέρει την επανάσταση σε διάφορους τομείς, όπως η τεχνητή επικονίαση, η βιολογική έρευνα και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ειδικά σε περιορισμένο περιβάλλον όπως ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει.
Για τη δημιουργία του Bee++ χρειάστηκε έρευνα στη λειτουργία του εγκεφάλου των εντόμων και έπειτα η ψηφιακή αναδόμησή της μέσω εξειδικευμένων εργαλείων που συνδυάζουν το ρομποτικό σχεδιασμό και το μαθηματικό έλεγχο.
Το Bee++ ζυγίζει μόλις 95mg και έχει έκταση φτερών 33mm. Είναι λίγο μεγαλύτερο από μία μέλισσα αλλά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη λειτουργικών ρομπότ σε αυτήν την κλίμακα. Το επίτευγμα μίας σταθερής πτήσης προς όλες τις κατευθύνσεις είναι επίσης ένα σημαντικό ορόσημο που ανοίγει νέες πιθανότητες για το μέλλον των μικροσκοπικών ιπτάμενων ρομπότ.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.