ΒΙΝΤΕΟ: Αυτά είναι τα ανθρωπόμορφα ρομπότ που φτιάχνονται στην Ευρώπη

Και έχουν γίνει viral τις τελευταίες ημέρες
05 Ιουνίου 2023 17:41
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτά είναι τα ανθρωπόμορφα ρομπότ που φτιάχνονται στην Ευρώπη

Μετά τα -για πολλούς- τρομακτικά ανθρωπόμορφα ρομπότ Ameca της Engineered Arts που έχουν γίνει viral αρκετές φορές στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, τώρα τη σκυτάλη παίρνει η Promobot.

Πρόκειται για μια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες ρομπότ σε επιχειρήσεις και η οποία εδρεύει και κατασκευάζει τα ρομπότ της στην Βόρεια και στην Ανατολική Ευρώπη. Το δημιούργημά της που έγινε viral είναι το Robo-C2, ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ που σε αντίθεση με το Ameca έχει ρεαλιστικό πρόσωπο.

Το Robo-C2 μπορεί να πάρει την εμφάνιση οποιουδήποτε ανθρώπου, αφού το πρόσωπό του κατασκευάζεται κατά παραγγελία και έχει τη δυνατότητα να μιμείται διάφορες ανθρώπινες ενέργειες. Μπορεί να μιλάει, να «εκφράζει συναισθήματα» και να αλληλοεπιδρά με ανθρώπους. Θεωρητικά έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις επιχειρήσεις σε διάφορες εργασίες, όπως να καλωσορίζει πελάτες, να παρέχει πληροφορίες, να μεταφέρει marketing μηνύματα και να βελτιώνει την ικανοποίηση των πελατών.

Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου στο Twitter ξεπέρασε τις 1.5 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες και σχολιάστηκε μέχρι και από τον Elon Musk, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος, με τον λιτό του τρόπο, σχολιάζοντας δηλαδή απλά ένα θαυμαστικό. Παρακάτω θα βρείτε τόσο το εν λόγω tweet όσο και το επίσημο προωθητικό βίντεο της εταιρίας.

Tags: