Η Apple ετοιμάζει αλλαγές στη Siri – Όλες οι πληροφορίες

Και θα ανακοινωθούν μέσα από το WWDC23
03 Ιουνίου 2023 15:04
Η Apple ετοιμάζει αλλαγές στη Siri – Όλες οι πληροφορίες

Φαίνεται ότι η Apple θα αλλάξει τη φράση που λένε όλοι οι χρήστες για να «ξυπνήσουν» την Siri πριν της ζητήσουν το οτιδήποτε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γνωστού αναλυτή του Bloomberg, Mark Gurman, η Apple μάλλον θα ανακοινώσει την αλλαγή κατά τη διάρκεια του WWDC23.

Παλιότερα, ο Gurman είχε αναφέρει ότι ο Apple εργάζεται σε έναν νέο τρόπο της Siri, η οποία θα μπορεί να κατανοεί και να ανταποκρίνεται σε εντολές χωρίς να χρειάζεται κάποιος να πει το “Hey Siri” ως φράση ενεργοποίησής της.

Αυτή η αλλαγή θα αποκαλυφθεί όπως λέει ο αναλυτής μέσα από το WWDC23. Σύμφωνα με τον Gurman, οι χρήστες θα ρωτάνε ότι θέλουν, αλλά η φράση τους θα πρέπει να ξεκινάει απλώς με το όνομά της.

Παραδείγματος χάρη, εάν θέλετε να πείτε στην Siri να βάλει timer θα πρέπει να πείτε: “Siri, set a timer.."

Ο Gurman λέει μεταξύ άλλων:

Η εταιρία εργάζεται στο να απορρίψει τη φράση “Hey…”, έτσι ώστε οι χρήστες να λένε απλώς το όνομα Siri με ότι θέλουν να της ζητήσουν. Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αλλαγή, το να γίνει αυτή η αλλαγή απαιτεί σημαντικό όγκο εκπαίδευσης της ΑΙ και αρκετή δουλειά.

Αν ισχύουν όντως όλα τα παραπάνω, η Siri θα δουλεύει σχεδόν όπως η Alexa της Amazon, όπου οι χρήστες ξεκινάνε να πουν αυτό που θέλουν βάζοντας στην αρχή τη λέξη “Alexa”. Ο Gurman είχε δηλώσει παλιότερα ότι η Apple θέλει να βάλει την Siri να παρέχει καλύτερη βοήθεια και σε εφαρμογές τρίτων για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Μέσα από το ειδικό -και μεγάλο- Keynote event του WWDC23 που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, η Apple πρόκειται να αποκαλύψει την επόμενη ενημέρωση των iPhone. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να παρουσιαστεί το iOS 17, μαζί με τα iPadOS 17, tvOS 17, watchOS 10, and macOS 14 ή ακόμη και κάποιο καινούργιο hardware, όπως είναι το mixed-reality headset που ακούμε εδώ και χρόνια.