Ινδία: Αξιωματούχος της κυβέρνησης άδειασε φράγμα γιατί έπεσε μέσα το κινητό του

Όσο έβγαζε selfie
28 Μαΐου 2023 17:36
Ινδία: Αξιωματούχος της κυβέρνησης άδειασε φράγμα γιατί έπεσε μέσα το κινητό του

Σε ένα περιστατικό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ένας Ινδός κυβερνητικός αξιωματούχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την απόφασή του να αδειάσει ένα ολόκληρο φράγμα προσπαθώντας να ξαναβρεί το κινητό του τηλέφωνο που κατά λάθος του έπεσε μέσα!

Ο λόγος γίνεται για τον Rajesh Vishwas, ο οποίος είναι επιθεωρητής τροφίμων στο κεντρικό ινδικό κρατίδιο ονόματι Κατίσγκαρ. Ο Rajesh έριξε το Samsung τηλέφωνό του, αξίας περίπου €1.100 (100.000 ρουπία Ινδίας), στο φράγμα Kherkatta, ενώ έβγαζε μια selfie.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των τοπικών δυτών να εντοπίσουν τη συσκευή, ο Vishwas αποφάσισε να το πάει στα άκρα, με ένα μέτρο που δε θα άφηνε περιθώρια: Κανόνισε να έρθει μια αντλία για να αδειάσει ολόκληρο το φράγμα, έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, λάβει προφορική άδεια για να απελευθερώσει "λίγο νερό σε ένα κοντινό κανάλι"!

Ο Vishwas υποστήριξε ότι αυτό θα ήταν επωφελές για τους τοπικούς αγρότες, οι οποίοι θα είχαν πρόσβαση σε περισσότερο νερό ως αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, περίπου δύο εκατομμύρια λίτρα νερού αποστραγγίστηκαν από το φράγμα, ποσότητα που λέγεται ότι επαρκεί για την άρδευση 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλλιεργήσιμης γης.

Ωστόσο, το όλο εγχείρημα ανάκτησης διακόπηκε απότομα όταν παρενέβη αρμόδιος του τμήματος υδάτινων πόρων μετά από καταγγελία. Συγκεκριμένα, η Priyanka Shukla, αξιωματούχος της περιφέρειας Kanker, δήλωσε στην εφημερίδα The National:

"Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να διεξαχθεί έρευνα. Το νερό είναι ένας βασικός πόρος και δεν μπορεί να σπαταλιέται έτσι".

Μέχρι τελικά να εντοπιστεί το τηλέφωνο του Vishwas, ήταν τόσο γεμάτο νερό που δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Παρόλα αυτά, ο Vishwas υποστήριξε ότι η ανάκτησή του ήταν απαραίτητη, λόγω των ευαίσθητων κυβερνητικών δεδομένων που περιείχε.

Παρά την υπεράσπιση του Vishwas ότι το νερό που αποστραγγίστηκε προερχόταν από το τμήμα υπερχείλισης του φράγματος και "δεν βρισκόταν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση", οι ενέργειές του γνώρισαν ευρείας καταδίκης. Συγκεκριμένα, ο εθνικός αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος κατακεραύνωσε τον Vishwas στο Twitter, τονίζοντας την ειρωνεία μιας τέτοιας σπατάλης, όταν πολλοί εξαρτώνται από βυτιοφόρα για την παροχή νερού κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού. Οι ενέργειές του θεωρήθηκαν ως κατάφωρη κατάχρηση της επίσημης θέσης του και βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολοκληρωμένη έρευνα.

Tags: