Αυτό το AI εργαλείο θα σας κάνει Photoshop μάγους με λίγα κλικ!

Και φυσικά έγινε viral
22 Μαΐου 2023 23:53
Αυτό το AI εργαλείο θα σας κάνει Photoshop μάγους με λίγα κλικ!

Ένα πρωτοποριακό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει αρχίσει να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού υπόσχεται να σας κάνει Photoshop μάγους με λίγα κλικ.

Ο λόγος γίνεται για το DragGAN, το οποίο αναπτύχθηκε από μια ομάδα ερευνητών από την Google, το MIT και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Πρόκειται για λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη, που κάνει την υπό κανονικές συνθήκες απίστευτα σύνθετη διαδικασία, απλά πανεύκολη, επιτρέποντας στους χρήστες να τροποποιούν τις εικόνες τους σέρνοντας το ποντίκι. Εξου και το 'Drag' στην ονομασία.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορείτε να κάνετε έναν άνθρωπο που είναι κατσουφιασμένος να χαμογελά, να περιστρέψετε το κεφάλι του σκύλου σας για να κοιτάζει ευθεία, ακόμη και να αλλάξετε τη στάση του σώματός του! Ναι, όλα αυτά, με λίγα κλικ!

Στην ουσία, το DragGAN είναι παρόμοιο με το εργαλείο Warp του Photoshop, αλλά σημαντικά αναβαθμισμένο. Ενώ το Photoshop επιτρέπει στους χρήστες να 'τεντώνουν' και να παραμορφώνουν τα pixels, το DragGAN μπορεί να δημιουργήσει εντελώς νέες λεπτομέρειες στην εικόνα που δεν υπήρχαν πριν. Η τεχνολογία πίσω από το DragGAN επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της δύναμης των generative adversarial networks (GANs). Μέχρι τώρα τέτοια λογισμικά έκαναν χρήση ειδικών δεδομένων εκπαίδευσης ή τρισδιάστατων μοντέλων, αλλά το DragGAN διαφέρει και εντυπωσιάζει. Το εργαλείο χρησιμοποιεί σημεία που μπορεί να τοποθετεί και να μετακινεί ο χρήστης για τον χειρισμό και την προσαρμογή του στόχου.

Ήδη οι πρώτες επιδείξεις του καινοτόμου λογισμικού, όπως αυτή που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τον παραπάνω player, έχουν γίνει viral, οπότε μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως θα εξελιχθεί η τεχνολογία στο μέλλον, αν λάβουμε υπόψη τα άλματα που έχουμε δει σε άλλα AI εργαλεία, όπως το ChatGPT.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση των ερευνητών, πατώντας εδώ.