Μετά από μήνες προβλημάτων, η WD υπόσχεται firmware update για τους SanDisk Extreme SSDs

Χάθηκαν αρχεία
22 Μαΐου 2023 10:53
Μετά από μήνες προβλημάτων, η WD υπόσχεται firmware update για τους SanDisk Extreme SSDs

Τους τελευταίους μήνες το Reddit, το Twitter και τα forums της SanDisk, έχουν κατακλυστεί από δυσαρεστημένους πελάτες οι οποίοι αναφέρουν πως οι νέοι SSDs τους διαγράφουν ξαφνικά τα δεδομένα που περιέχουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα αρχεία δεν είναι πλέον αναγνώσιμα. Από τις αναφορές, φαίνεται πως το πρόβλημα εντοπίζεται στους Extreme SSDs της εταιρίας οι οποίοι κατασκευάστηκαν στα τέλη του 2022.

Τώρα, για πρώτη φορά, η Western Digital σχολίασε το θέμα, προσφέροντας την πρώτη δημόσια δήλωση. Ισχυρίζεται πως γνωρίζει το θέμα και ετοιμάζει ένα firmware update.

Η Western Digital γνωρίζει τις αναφορές μερικών πελατών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους SanDisk Extreme ή/και Extreme Pro portable SSDs των 4TB. Έχουμε επιλύσει το θέμα και θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα firmware update μέσω του website μας σύντομα. Πελάτες με απορίες ή αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καλούνται να επικοινωνήσουν με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας για βοήθεια.

Η WD δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα έρθει το update, ούτε αν ετοιμάζει ένα fix και για τα μοντέλα των 2TB τα οποία επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δεν αναφέρθηκε καθόλου επίσης σε τυχόν αποζημιώσεις σε πελάτες οι οποίοι έχασαν τα δεδομένα τους.