Το viral ρομπότ-μαχητής ήταν τελικά fake (ΒΙΝΤΕΟ)

Δε φτάσαμε εκεί...ακόμα
11 Μαΐου 2023 10:20
Το viral ρομπότ-μαχητής ήταν τελικά fake (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο TikTok και στο Twitter έγινε γρήγορα viral με εκατομμύρια views, αφού έδειχνε το ρομπότ Atlas της Boston Dynamics, να επιδεικνύει μαχητικές ικανότητες πολεμικών τεχνών. Με απαράμιλλη ευκινησία, ταχύτητα και δύναμη στις κινήσεις του ρομπότ, το βίντεο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα σχόλια, αναφέροντας ακόμα και την αντικατάσταση των ανθρώπων στο πεδίο της μάχης. Μάλιστα, η ερώτηση η οποία επαναλήφθηκε πάνω από 1.500 φορές στα σχόλια, ήταν “Για ποιο λόγο η Boston Dynamics μαθαίνει στα ρομπότ της να παλεύουν;”.

Ευτυχώς για το ανθρώπινο είδος, η Boston Dynamics δεν είχε καμία σχέση με το βίντεο που ανέβηκε. Με δηλώσεις τόνισε πως το βίντεο δεν είναι αυθεντικό και έχει κατέβει από το TikTok, ενώ σημείωσε πως ο λογαριασμός που το ανέβασε δε σχετίζεται με την Boston Dynamics και μάλιστα είχε τυπογραφικό λάθος στην ονομασία του.

Αργότερα αποκαλύφθηκε πως το βίντεο δημιουργήθηκε αρχικά από έναν καλλιτέχνη ονόματι Wayne Ryan Thοmpson οποίος χρησιμοποιώντας ειδικά εφέ, ανέβασε το βίντεο στο δικό του λογαριασμό πριν να ανέβει από το λογαριασμό από τον οποίο έγινε viral. Στο βίντεο του Thompson υπάρχουν μάλιστα hashtags όπως cgi, vfx, και 3d.

@wayneryanthompson Test 1: Joint weights are off. Tracking appears stabilized #bostondynamics #robot #bostondynamics_robots #cgi #vfx #3d ♬ Oh No - Kreepa

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ακόμα μία υπενθύμιση πως ό,τι βλέπουμε στο internet δεν είναι απαραίτητα αλήθεια και πρέπει να προσεγγίζουμε με προσοχή κάθε post πριν αποφασίσουμε να το μοιραστούμε.